Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,

zastanawiam się, a być może orientujecie się, czy Max pozwala na zapis modelu w taki sposób by można było go dostarczyć do firmy która zajmuje się obróbką 3D i/lub frezem 2D w powiedzmy steropianie, depronie etc? Mam wrażenie że jest taka możliwość jednak jak przygotować model pod coś takiego? Czy muszę mieć na uwadze jakieś konkretne zasady rządzące tego typu obróbką? Z góry dzięki za podpowiedź!

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 816
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Cześć.

Szczerze powiem, że nie wiem do końca jak to wygląda - jedna, jedyna firma z jaką miałem styczność akceptowała tylko i wyłącznie pliczki z Rhino, oczywiście modele polygonalne trzeba było zamieniać na NURBSy. Jedyne wyjście to po prostu wysłać maila/zadzwonić i zapytać. ;)

Napisano
  • Autor

Cześć,

dzięki za odpowiedź, mimo wszystko mocno naprowadziłeś mnie na pewne zagadnienia z takim modelowaniem związane. Dopytałem jeszcze kilku ludzi siedzących w temacie i jeśli powiem że jest to zupełnie inny dział wiedzy przy modelowaniu od tego co dotychczas się nauczyłem w zabawie z 3D, to chyba nie skłamię : P Bardzo obszerny temat. Dzięki raz jeszcze, pozdrawiam.