PalikotLolka Napisano 20 Luty 2014 Napisano 20 Luty 2014 Witam wszystkich, jestem nowy na forum jak i w 3d. Jest to mój pierwszy projekt 3d w moim życiu. Niestety komputer nie daje możliwości na dalsze prace (O Renderze mogę sobie pomarzyć) :( Zostawiam w takim stanie z nadzieją że kiedyś odkopię. Na razie z tyłu jutro wrzucę więcej screenów :)
mateogala Napisano 4 Marzec 2014 Napisano 4 Marzec 2014 I co to ma przedstawiać ?? Ani tekstur, ani siatki. Ani niczego co nadawało by się do patrzenia..... 1
PalikotLolka Napisano 5 Marzec 2014 Autor Napisano 5 Marzec 2014 przypominam że to pierwsze 3d jakie w życiu zrobiłem. Ciekawe czy ty też zaczynałeś od razu z niesamowitymi efektami... w textury jeszcze się nie bawię, z programem miałem do czynienia max 20h.
Azbesty Napisano 5 Marzec 2014 Napisano 5 Marzec 2014 I co to ma przedstawiać ?? Ani tekstur, ani siatki. Ani niczego co nadawało by się do patrzenia..... Bo ty 1'wszego dnia zrobiłeś devastatora z transformersów. Teach me bro! PalikotLolka jaki masz komputer?
Nezumi Napisano 5 Marzec 2014 Napisano 5 Marzec 2014 Spoko jak na pierwszy raz. Nie przejmuj sie zanadto tonem postu mateogala - podrzuc jakis widok z siatka to pewnie spece od 3d wiecej pomoga ;) Witam na forum.
2013 Napisano 5 Marzec 2014 Napisano 5 Marzec 2014 z programem miałem do czynienia max 20h. Jeśli 20h zabrała Ci nauka programu i modelowanie tego pistoletu, to ja jestem pod wrażeniem. Obecnie ciężko wyczuc jak ten model jest zbudowany zatem i pomocy żadnej nie otrzymasz. Proponuję abyś robił screeny siatki swojego modelu, będzie wtedy widac co jest źle i bardziej wprawieni modelarze będą mogli udzielic Ci wskazówek. Jeśli model nie jest jednolitą bryłą, zrób także screeny siatki osobno każdej z części modelu.
skalpel3d Napisano 5 Marzec 2014 Napisano 5 Marzec 2014 jak na 20 godzin zabawy z maxem to naprawdę się to dobrze zapowiada, nie przejmuj się wypowiedziami mateogala szkoda tylko ze takie słowa padają na forum do osób początkujących. Nie przesadzaj ze masz aż tak słaby sprzęt aby nie wyrenderować obrazka :) nie mówiąc już ze na pewno na forum znajdzie się jakaś dobra dusza która ci w razie czego wyrenderuje twój model jak go dopracujesz i jak ci sprzęt się buntuje Wrzuć siatki będzie łatwiej wskazać ci na co masz zwrócić uwagę przy kolejnych pracach.;)
PalikotLolka Napisano 6 Marzec 2014 Autor Napisano 6 Marzec 2014 Pentium 4 2,8ghz, 2 gb ram ;P wysypuje się przy renderowaniu cuba ;P rendery zrobione na kompie kuzyna ;P Jeżeli chodzi o siatkę spróbuję za niedługo wrzucić, Generalnie to projekt jest do wyrzucenia, dużo błędów zauważyłem których pewnie ciężko będzie się pozbyć ale jak tylko będę miał możliwość dokończę go ;P Hmm... teoretycznie mogę robić częściami, a jak dostanę lepszą maszynę będę składał wszystko do kupy ;]
Azbesty Napisano 6 Marzec 2014 Napisano 6 Marzec 2014 Pentium 4 2,8ghz, 2 gb ram ;P wysypuje się przy renderowaniu cuba ;P Na gorszym komputerze bo 1 giga ram zrobiłem te 2 prace więc nie gadaj że słaby komputer ;] ten sam proc. pokaż screeny siatki. http://fc03.deviantart.net/fs71/f/2012/138/0/6/destroyer_by_kr4mon-d508fqn.png http://fc00.deviantart.net/fs70/f/2012/197/0/2/look_what_i_have_by_kr4mon-d57hg35.jpg
skalpel3d Napisano 6 Marzec 2014 Napisano 6 Marzec 2014 chyba coś złe ustawiasz i dlatego ci się sypie na bardziej ubogo wyposażonym laptopie dawało się w maxie renderować sceny najlepiej wrzuć scenę na jakiś serwer Sorry za ftopa Azbesty fajny ten destroyer ile ci się to renderowało bo jak rozumiem to na blenderze robione :)
PalikotLolka Napisano 6 Marzec 2014 Autor Napisano 6 Marzec 2014 Skoro to na blenderze to poprostu 3dsmax nie wydala ;P
Azbesty Napisano 6 Marzec 2014 Napisano 6 Marzec 2014 chyba coś złe ustawiasz i dlatego ci się sypie na bardziej ubogo wyposażonym laptopie dawało się w maxie renderować sceny najlepiej wrzuć scenę na jakiś serwer Sorry za ftopa Azbesty fajny ten destroyer ile ci się to renderowało bo jak rozumiem to na blenderze robione :) 8H się renderował jeśli dobrze pamiętam.
Rekomendowane odpowiedzi