Kulki Napisano 21 Luty 2014 Share Napisano 21 Luty 2014 Cześć, może ktoś z was ostatnio przenosił numer i odpowie.. Plus (mix) do Play (mix) umowa z plusem (ostatnie wymagane doładowanie) zrobiłem jakieś dwa miesiące temu. Jak myślicie, jak długo takie coś trwa? Dzień, tydzień, miesiąc? Dzięki z góry za pomoc!! Pozdro!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 21 Luty 2014 Share Napisano 21 Luty 2014 1-2dni max. Znajomi zwykle sa wylaczeni na 1dzien. Ale odczytaj odpowiedz przed zmiana numeru, bo pozniej mozesz nie miec zasięgu hehe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kulki Napisano 21 Luty 2014 Autor Share Napisano 21 Luty 2014 olaf dzięki, niestety muszę przyznać, że druga część twojego zdania jest dla mnie zagadką:-) (to o odczytaniu odpowiedzi) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 21 Luty 2014 Share Napisano 21 Luty 2014 Play ma fatalny zasieg. Znajomi sobie chwalili siec ale sie poprzenosili bo nie ma zasiegu. Jak lecialo z dzierzawionych masztow to jakosc sygnalu byla nadal fatalna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kulki Napisano 22 Luty 2014 Autor Share Napisano 22 Luty 2014 eeeeee.. a ja słyszałem co innego Play korzysta z nadajników wszystkich operatorów więc powinno być odwrotnie. Mój znajomy chodzi bardzo dużo po Tartach, do tej pory miał Plusa (Plus jest patronem Tatr albo TOPR albo czegoś tam w górach - w każdym razie sygnał Plusa był najlepszy) a teraz ma Play i ma tak samo dobrze w górach. Może ci znajomi mieli na konkretnego operatora ustawione a nie automata:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 22 Luty 2014 Share Napisano 22 Luty 2014 Z orange do playa przeniosłem numer w około 4 dni. Z tmobile znam jeden przypadek, że trwało to 2 miesiące - choć nie powinno wiecej niż tydzień. Co do zasięgu playa - jest spoko. Nie gorszy od plusa, przynajmniej na wsiach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 22 Luty 2014 Share Napisano 22 Luty 2014 no wiem ze korzysta z plusa. sam mam plusa i mialem porownanie z ich sygnalem. do samego dzwonienia pewnie starcza ale tam gdzie ja mam 3g albo hsdpa oni mieli nawet na nadajniku plusa gprs albo nic. anyway kilka mies temu zdecydowali sie oposcic playa bo sie pogorszylo. Wiec oceniam pod katem internetu bo na wyjazdach wazniejszy niz telefon ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 22 Luty 2014 Share Napisano 22 Luty 2014 Yeah, potwierdzam. Zasięg jest z dupy. Wcześniej miałem Plusa, przeszedłem do Play - zasięg masakra. Nie ważne, czy sam dopasowuje się do dostępnej sieci, czy jest "na sztywno". Chociaż już lepiej ustawić na sztywno. Ale zasięg Plusa w Play w ogóle się nie umywa do Plusowego Plusowego zasięgu. ;) lepiej się dobrze zastanowić. Nie dość, że po prostu zanika głos, to jeszcze często rozmowy się po prostu wyłączają. Sms'y nie dochodzą - trzeba kilka razy "powtarzać" wysyłanie. Internet też nie śmiga najlepiej. ;) wszystko sprawdzane zarówno w Łodzi, jak i w Warszawie. Czy to na obrzeżach, czy w centrum - wszędzie praktycznie kupa. Lepiej się poważnie zastanowić. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariushO Napisano 22 Luty 2014 Share Napisano 22 Luty 2014 Na śląsku pley tez nie smiga wspaniale, często gubi zasieg a o internecie nie wspomnę. Po 2 miesiącach zabawy z Playem wrocilem do plusa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 22 Luty 2014 Share Napisano 22 Luty 2014 moze zanim przeniesiesz numer, kup prepaida playa i przejdz sie w miejsca gdzie bedziesz uzywal, moze u Ciebie nie bedzie problemu - poza internetem, bo gubi miedzy budynkami - moja siostra w cantrum szczecina odbiera net z dongla tylko na parapecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kulki Napisano 22 Luty 2014 Autor Share Napisano 22 Luty 2014 Trochę mnie nastraszyliście. Może jeszcze spojrzę na oferty Plusa. Inna sprawa, że jeszcze rok temu w domu (śródmieście Wrocławia) miałem gorszy zasięg (czasami nawet zerowy) niż u mojej babci w środku lasu.. Kurcze nie wiem.. Patrzyłem na forumgsm i opinie są różne czyli "tak gorszy zasięg", "nie, nie wszystko jest tak samo" czyli nie wiem nic:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 22 Luty 2014 Share Napisano 22 Luty 2014 bo to pewnie wiele zalezy od miejscówki. Jak duzo sie ruszasz to Play nie bedzie najlepsym wyjsciem, jak mało to wystarczy sprawdzić swoje spoty i wszystko będzie jasne. Nie wiem jaki masz cel miesieczny na telefon ale nju moile - nalezace do plusa ma całkiem spoko taryfy. Minus dla posiadajacych firme, ze mozliwa jest tylko sprzedaz abon. dla osob prywatnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kakaku Napisano 22 Luty 2014 Share Napisano 22 Luty 2014 Ja przeniosłem do Playa i sobie chwale zasięg :) Jak nie mam playa to przełączam na infrastrukture innego operatora i po problemie:) Jeszcze nie spotkałem się z sytuacją żebym ja nie miał zasięgu jak ktoś obok mnie ma :) A przenosiny u mnie trwały ok tygodnia o ile dobrze pamiętam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi