Napisano 10 Wrzesień 200420 l 5 godz, nie komercyjnie, dla zabawy. Update Animki: http://www.pinionist.com/junk/tribute_lo2.mov ref/original: http://www.pinionist.com/junk/xbox_ref.mov making: http://www.pinionist.com/junk/xbox_making.mov
Napisano 10 Wrzesień 200420 l Autor Napisy sa zrobione originalna czcionka XBox. Zgadzam sie jednak co do wielkosci Xbox, cos pomysle o tym. SansSerif, skad wytrzasnales takiego nicka? ;)
Napisano 10 Wrzesień 200420 l nicka polecil mi moj spec od piaru. nie uzywaj podrabianego fonta do napisu tribute bo to blad logiczny. xbox to logotyp a nie napis zrobiony jakims fontem. uzycie ponowne tej samej czcionki spowoduje deprecjacje i dewaluacje wartosci logotypu ;) takie manewry sa podawane zawsze w kazdym dobrym manualu standadu brandu jako karygodny blad.
Napisano 10 Wrzesień 200420 l Autor Mellodique: Pierwsza sprawa, jesli wprowadzasz zmiany do mojego obrazka, to usun prosze moj podpis z adresem strony. Taka wersje ja nigdy bym nie zrobil i nie chce zeby ktos myslal ze to ja zrobilem. Te fora czytaja tez ludzie nie znajacy angielskiego. Sound sobie sam podloze, dzieki. SansSerif - dzieki za rady, uwzglednie je. Sluszna uwaga z tym logotypem i 'tribute'.
Napisano 10 Wrzesień 200420 l No prawie prawie Piniu... ale pożałowałeś dwóch rzeczy.... a szkoda... zabrakło gwiazdek na początkach linii i zdaje się że w oryginale te linie zostają, a nie giną jak u Ciebie.. jednak efekt wyszedł fajnie... może to nawet na plus że się różnicujesz od oryginalnego logo... pozdrawiam
Napisano 10 Wrzesień 200420 l Autor KrisR - nie chcialem robic kopii, bron boze. Chcialem po prostu nadac temu leciutko inny charakter, i -sprobowac- zaanimowac otwieranie tego X. Tamto logo zostalo chyba zrobione w illustratorze/photoshopie i po prostu zwarpowane.
Napisano 11 Wrzesień 200420 l Też tak mi to wygląda... Twoja animka jest 3d i to fajny charakter nabrało... co tu dużo się nad tym rozwodzić... fajno :)
Napisano 11 Wrzesień 200420 l Widzialem oryginal, jednak ta wersja mi sie bardziej podoba... taki hi-tech look bardziej. Co do typografi to hm... no niestety jestem noga w tym przypadku :)
Napisano 11 Wrzesień 200420 l Serif: zapomniales zwrocic uwage, ze jakiekolwiek przerabianie logotypu - tak jak to zrobil Mellodeque (brzydko zreszta) - powinno byc karane przypalaniem oka cygarem ;)
Napisano 11 Wrzesień 200420 l Autor Dodalem pare linkow ktore jakims cudem tutaj nie trafily, oraz update nastapil. Drug: Ty...Ty...Ty...zly czlowieku!
Napisano 11 Wrzesień 200420 l Serif: zapomniales zwrocic uwage, ze jakiekolwiek przerabianie logotypu - tak jak to zrobil Mellodeque (brzydko zreszta) - powinno byc karane przypalaniem oka cygarem ;) nie jestem w temacie xboxa wiec dopiero terz polapalem sie ze to dzielo m$ a ci maja zerowe pojecie o projektowniu graficznym i nawet eric z mety musi robic im szit. m$ sam wyprawia wszelkie nie dozwolone operacje na logotypie xbox wiec problem pionista jest czysto utopijny ;)
Napisano 12 Wrzesień 200420 l tribute o milimetr w lewo :):P , sproboj tez obnizyc czcionke o połowę, i spacing rozstrzelić na całą długość XBOX, moze nawet nie bedzie musiało byc białe. lekki glow, w tych samych kolorach co xbox, a nuz bedzie lepiej:) serif... jezu popadam w kompleksy przez te twoje wywody :P:) Drug.. jesteś złym człowiekiem..... ?
Napisano 12 Wrzesień 200420 l Mi tam rybka jakie to jest logo i czy powinno byc bardziuej w lewo czy w prawo. Ważne są gierki ich loga.