Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Chcę zrbić stronę www na której będzie można obejrzeć jakieś obiekty w 3d. I nie wiem jak je tam umieścić, żeby można było je obracać, przyblirzać, zmieniać kolor lub rozmiar. Znacie jakieś tutoriale na ten temat?

Myślałem o javie lub flashu. Z prostym interfejsem (dla admina - mnie) żeby łatwo powiększac swoją bazę.

Jak można by to zrobić?

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 987
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

masz na mysli javascript - spora roznica nawet przy googlowaniu.

Porzebny Ci będzie framework odpowiedni dla danej platformy. Ne znam framewokow dla HTML5 ale dla flasha jest alternativa najwygdniejsza. Jeszcze masz Unity dzialajace w przegladarkach.

Napisano
  • Autor

Czyli, chcesz powiedzieć że, jak zrobię coś w 3d, i zaimportuję do unity to bedzie widoczne w przeglądarce (pomijając wszelkie ustawienia w uity)? Biorąc pod uwagę fakt że każdy potencjalny "gość" będzie mieć ten plugin zainstalowany w swojej przeglądarce.

Napisano

tak, aczkolwiek pod słowem 'zaimportować' kryje się całkiem sporo pracy jak nie masz doświadczenia.

Napisano
  • Autor

Muszę to ogarnąć - w necie są napeno tuty na ten temat - jest to tylko kwestia czasu.

Oczywiście i jak zawsze czasu jest nie zadużo. Więc muszę się przyłożyć jak tylko znajdę trochę wolnego.

Napisano
  • Autor

java padła dlatego ponieważ nic innego mi nie przyszło do głowy - co rady od kengi, to też się z wami zgadzam.