Stoickov Napisano 2 Marzec 2014 Napisano 2 Marzec 2014 Zaczynam przygode z Vrayem i mam taki problem, że render w maxie jest ciemny i mocno nasycony kolorami. Po zapisaniu do .JPG jednak jest jasny i ładny (efekt taki jaki chcialem uzyskac mniej więcej) Co może być przyczyną? Screen z V raya: Obraz .JPG: Z góry dziekuje za pomoc.
Roju Napisano 2 Marzec 2014 Napisano 2 Marzec 2014 Na pierwszym obrazku masz okno "Vray Frame Buffer", na dole są ikonki. Kliknij ikonkę "sRGB". Teraz będziesz miał identyczne kolory jak w zapisanym JPG.
Dynamico Napisano 2 Marzec 2014 Napisano 2 Marzec 2014 Ewentualnie w opcjach zapisu do jpg zmień gamma z "automatic" na "override" i ustaw 2,2. Nie będziesz musiał zmieniać ustawień świateł i kamery.
anesthetized Napisano 7 Marzec 2014 Napisano 7 Marzec 2014 Dołączę się do wątku. Mi w większości przypadków bardziej odpowiada render przedstawiony w Vray Frame Buffer. Jest bardziej wysycony kolorami. W jaki sposób mogę zapisać jpg. żeby wyglądał tak samo jak w Vray Frame Buffer?
Rekomendowane odpowiedzi