le_chu Napisano 13 Marzec 2014 Napisano 13 Marzec 2014 (edytowane) Na stronie chocofur.com pojawiło się pierwsze 5 z 10 części tutoriala poświęconego tworzeniu wizualizacji wnętrz w Blenderze. Ponad 200 obrazków połączonych w slajdy opisujące poszczególne techniki, sporo tekstu i pliki referencyjne do pobrania. Poruszana tematyka to mapowanie kamery względem zdjęcia, podstawowe jak i bardziej zaawansowane modelowanie oraz mapowanie UV. Tutorial przeznaczony jest zarówno dla osób słabo zapoznanych z Blenderem jak i dla tych, którzy już co nie co umieją. Kolejne części opisujące tworzenie tekstur, shaderów, renderowania w Cyclesie i post produkcji dostępne będą niebawem. W planach trochę dalszych przewidziana jest wersja polskojęzyczna o ile będzie na nią zapotrzebowanie :) Link do tutoriali na stronie: http://www.chocofur.com/tutorials.html Edytowane 13 Marzec 2014 przez le_chu
olaf Napisano 13 Marzec 2014 Napisano 13 Marzec 2014 man fajna sprawa, ale maly bląd w promocji. W poscie nie masz linka, po skopiowaniu tekstu wkleiłem, widzialem newsa na stronie, ale klikanie w niego przenosilo mnie znow do tego newsa, musialem wejsc w tutoriale i odszukac tego czego szukalem. wiem, ze jak ktos szuka to znajdzie ale mozna nieco latwiej, dla leni ;) Duzy plus za tutoriale niemniej czekam na sekcje z renderingiem.
le_chu Napisano 13 Marzec 2014 Autor Napisano 13 Marzec 2014 O, dzięki olafie za szybki feedback, podlinkowałem a postem już się zająłem.
xmass Napisano 14 Marzec 2014 Napisano 14 Marzec 2014 Świetna sprawa. Już dawno miałem wziąć się za barki z Blenderem, ale jakoś czasu i chęci brakowało. Teraz z pewnością coś zaczne działać ;) Dzięki wielkie za tutoriale. Widać że się rozwijasz :D
Rekomendowane odpowiedzi