misiek2006 Napisano 16 Marzec 2014 Share Napisano 16 Marzec 2014 Siemka Jak sądzicie czy takie oświetlenie pokoju, może być ?? Niby przez okno więcej światła nie wpadnie ale jak dla mnie to w kątach pokoju nadal jest za ciemno :/ Chce dobrać światło a detale dodam potem . http://zapodaj.net/f7d4f3bd43ff1.png.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
legomir Napisano 16 Marzec 2014 Share Napisano 16 Marzec 2014 A ty wgl GI tam włączyłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek2006 Napisano 16 Marzec 2014 Autor Share Napisano 16 Marzec 2014 Tak włączyłem ale nic nie zmieniałem tam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 16 Marzec 2014 Share Napisano 16 Marzec 2014 Zdecydowanie za ciemno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek2006 Napisano 16 Marzec 2014 Autor Share Napisano 16 Marzec 2014 W globalu tylko lekko podciągłem w górę ale w global multipliers zwiększyłem stanowczo wszystkie parametry. I ewekt jest o niebo lepszy ale czy takie ekstermalne naciąganie parametrów jest dobre ?? oto efekt http://zapodaj.net/0dba9f04e0802.png.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 16 Marzec 2014 Share Napisano 16 Marzec 2014 Zamiasta podbijac wartosci GI, zwieksz sobie ISO w ustawieniach kamery albo otworz bardziej przyslone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek2006 Napisano 16 Marzec 2014 Autor Share Napisano 16 Marzec 2014 A może dodać jakieś inne źródło światła bo jest tylko jedno źródło. Tylko chciał bym żeby to wyglądało, że światło pada z za okna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skalpel3d Napisano 17 Marzec 2014 Share Napisano 17 Marzec 2014 Wygląda ze światło siedzi ci w oknie, materiał szkła ma zaznaczony affect shadows? Nie piszesz jakie to światło tak na dzień dobry można stawiąc ze pewnie vraysun , dodaj w oknie vraylight z zaznaczona opcja sky portal + simple, możesz równe dobrze scenę oświetlić przy pomocy vraylight ustawionego na dome i podpiętego pod niego vrayhdri z jakąś fajna mapką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adder Napisano 18 Marzec 2014 Share Napisano 18 Marzec 2014 Sky portal w oknach to podstawa. Baw się ekspozycją (jak to Max to Rendering->Environment, druga roleta, polecam fotograficzną), a nie podciąganiem parametrów. Przetestuj opcje z wywaleniem samej szyby. Bardzo możliwe, że będziesz miał lepsze kolorki i światło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi