Napisano 29 Marzec 201410 l Hej, nie wiem czy ktoś podawał już tego konkretnego linka, jeśli tak to niestety gdzieś przepadł, a szkoda bo wiedza zawarta w tym temacie jest swietnie przedstawiona i bardzo pomaga w kwestii modelowania. Myśle, że warto go nawet przypiąć na stałe http://www.polycount.com/forum/showthread.php?t=56014 pozdr..
Napisano 29 Marzec 201410 l O rany :D Przeglądam sobie ten temat i na co trafiłem. Ogarniacie jak jeszcze tych kilka lat temu musieli się w maxie starać, żeby taka siatę dostać ?:D Teraz to kilka klików.. (czwarta strona)
Napisano 29 Marzec 201410 l O rany :D Przeglądam sobie ten temat i na co trafiłem. Ogarniacie jak jeszcze tych kilka lat temu musieli się w maxie starać, żeby taka siatę dostać ?:D Teraz to kilka klików.. Przecież to screen i scrypt dla maya.
Napisano 29 Marzec 201410 l Nawet jak dla majki.. Próbuje powiedzieć, że wtedy specjalnego skryptu się potrzebowało.
Napisano 29 Marzec 201410 l Nie wiem, nie znam maya za bardzo, może dalej potrzeba skryptu;). PS. Może zamiast linkować polycount warto tutaj założyć podobny wątek.
Napisano 29 Marzec 201410 l Haha może nadal :) Znam ją słabiutko więc też nie wiem. Ale wiesz można łatwo i szybko przerzucać meshe miedzy softami autodesku ;)
Napisano 29 Marzec 201410 l Haha może nadal :) Znam ją słabiutko więc też nie wiem. Ale wiesz można łatwo i szybko przerzucać meshe miedzy softami autodesku ;) No nie wiem czy tak łatwo i szybko. Funkcja Connect to...(other autodesk product) raz dziala a raz nie. Najbardziej solidnym wydaje sie obj i fbx plus alembic.
Napisano 30 Marzec 201410 l To żaden skrypt tylko komenda MELowa można i ręcznie zrobić tylko no po co skoro można wpisać w 3sek ręcznie i potem jak sie z tego korzysta czasem to wkleić na shelfa? ;)
Napisano 30 Marzec 201410 l Nie wiem jak w Maxie, ale w May'i każde polecenie jest komenda w MEL/PyMEL/Pythonie :D Równie dobrze możesz wpisać polyExtude i odpowiednie literki i cyferki :P
Napisano 30 Marzec 201410 l W każdym sofcie wszystko wykonuje kod :p No już nie bądźcie tacy drobiazgowi ;p
Napisano 30 Marzec 201410 l kurde myśle jak to zrobić w blenderze i nie mam pomysłu, da się? niby poke faces mamy ale juz takiego fajnego zaznaczenia przy trójkątach nima
Napisano 30 Marzec 201410 l Nie wiem jak w Maxie, ale w May'i każde polecenie jest komenda w MEL/PyMEL/Pythonie :D Równie dobrze możesz wpisać polyExtude i odpowiednie literki i cyferki :P No raczej, czyż nie na tym opiera się język skryptowy? Jak przechwycę kilka komend w script listener i zapiszę to mam skrypt, tak mi się wydaje:D. A że da się zrobić i bez skryptu to już inna sprawa:D. kurde myśle jak to zrobić w blenderze i nie mam pomysłu, da się? niby poke faces mamy ale juz takiego fajnego zaznaczenia przy trójkątach nima Znaczy ten cylinder? Da się napewno, trzeba pokombinować i tyle.
Napisano 30 Marzec 201410 l @rice można wykorzystać np seam select. Jest też addon do zaawansowanej selekcji. Podeśle jak znajdę.
Napisano 30 Marzec 201410 l No raczej, czyż nie na tym opiera się język skryptowy? Jak przechwycę kilka komend w script listener i zapiszę to mam skrypt, tak mi się wydaje:D. A że da się zrobić i bez skryptu to już inna sprawa:D. To nie do końca tak w Mayi. Jak to piszą zazwyczaj na początku książek do MELa i chyba w helpie gdzieś "Maya is MEL, MEL is Maya" niestety aż za bardzo to prawdziwe. Bardziej obrazowo naciskając przycisk Extude wpisujesz tak naprawdę polyExtude w MELu ;)
Napisano 30 Marzec 201410 l Czemu niestety? Przecież to jedna z głównych zalet maya. Co nie zmienia faktu że to skrypt, hehe:P
Napisano 31 Marzec 201410 l Czemu niestety? Przecież to jedna z głównych zalet maya. Co nie zmienia faktu że to skrypt, hehe:P Jedna głównych zalet zanim nie polubisz się z Houdinim :D