Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 16
  • Wyświetleń 7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Moja praca będzie się składała z kilku obrazków (co w concept arcie jest dość częste)- czy zatem w żaden sposób nie złamię regulaminu? Czy zapis w regulaminie "1 praca od jednego autora" mam rozumieć jako "1 obrazek od jednego autora" czy jako "1 projekt od jednego autora"?

Edytowane przez RaVirr

Napisano

@RaVirr ostatecznie do jury ma trafić jeden obrazek

Napisano

Czyli 3 obrazki na jednym obrazku (fachowa nazwa- obrazkocepcja) jest zgodna z regulaminem? :)

Napisano

do kiedy można zgłaszać udział w konkursie ?

edit

Jeszcze chciałbym zapytać czy praca ma przedstawiać ilustracje na której ta postać coś robi, czy po prostu koncept stojącej w miejscu osoby?

Edytowane przez SbN

Napisano
Czyli 3 obrazki na jednym obrazku (fachowa nazwa- obrazkocepcja) jest zgodna z regulaminem? :)

Temat konkursu dotyczy stworzenia konceptu jednej postaci, może być przedstawiona w różnych pozach, albo w różnych stanach, w zależności od koncepcji, może to być równie dobrze jeden rysunek postaci, można przedstawić ją na jakimś tle, lub na płasko, zależy już*tylko i wyłącznie od autora.

do kiedy można zgłaszać udział w konkursie ?

edit

Jeszcze chciałbym zapytać czy praca ma przedstawiać ilustracje na której ta postać coś robi, czy po prostu koncept stojącej w miejscu osoby?

Tutaj pełna dowolność :) Udział w konkursie można brać do samego zakończenia, jednak należy przedstawić postępy prac i dochodzenie do koncepcji, nie może być tak, że w jednym poście umieścimy wszystko

Napisano

czy praca może być wykonana w 3D a finalnie przesłany render w postaci obrazka?

Napisano
czy praca może być wykonana w 3D a finalnie przesłany render w postaci obrazka?

Praca powinna być 2D, natomiast można się wspomóc techniką 3D. Praca nie może być w całości renderem 3D

Napisano

Hejka, mam pytanko dotyczące konkursu ;) Od razu podkreślę, że chcę jedynie sprecyzować tematykę konkursu a nie czepiać się czyichś prac.

Sam mam zamiar wziąć udział w konkursie, jednak zastanawiam się, czy dopuszczalne jest zobrazowanie istniejącej (choć fikcyjnej) postaci lub stworzenia, bez większego wkładu w jej historię i hmmm... umiejętności?

Innymi słowy, czy ma to być nasz oryginalny pomysł, który może być lekko inspirowany tworami np. pisarzy , czy można wyszukać jakieś istniejące już, ciekawe, magiczne żyjątko i namalować je na swój sposób?

Napisano

Hej, wyczytałem z Facebooka :)

WYNIKI ARTBUZZ CHALLENGE:

1 miejsce - SbN

2 miejsce - Vaticinator - Shaman from Magor

3 miejsce - Kengi - Hipster Santa

Gratuluje SbN!

BTW: To mój 100. post. Fajnie, że taki akurat.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności