Pawlito Napisano 21 Kwiecień 2014 Napisano 21 Kwiecień 2014 (edytowane) Jak w temacie. Jestem nowy w Vrayu. Tworzę PhysicalCamera, ustawiam kontrolę ekspozycji vray i po kliknięciu w render wychodzi czarny ekran. Brackety tylko przelatują. Podgląd jednak się renderuje w małym okienku. Widok z kamery bez kontroli też się nie renderuje, dobrze jest tylko z Perspective. Edytowane 21 Kwiecień 2014 przez Pawlito
jacekszy0 Napisano 21 Kwiecień 2014 Napisano 21 Kwiecień 2014 Na początek przełącz się na framebuffer wbudowany w VRay (zdecydowanie lepszy jest). Druga rzecz: masz GI włączone? W Kamerze masz "rozjaśnione" ? przez shutter speed iso czy cokolwiek? Poza tym ja widzę na tym renderze samochód tylko jest mega ciemny ;) także to sprawa: oświetlenia, gi i ustawienia kamery zapewne. 1
Pawlito Napisano 21 Kwiecień 2014 Autor Napisano 21 Kwiecień 2014 (edytowane) @jacekszy0: masz rację, teraz też to zauważyłem. Dzięki za rady. Edytowane 21 Kwiecień 2014 przez Pawlito
Dynamico Napisano 21 Kwiecień 2014 Napisano 21 Kwiecień 2014 Kontrola ekspozycji działa chyba tylko wtedy gdy renderujesz widok z viewportu. Jeżeli renderujesz z kamery to parametry ekspozycji ustawiasz w jej właściwościach.
Rekomendowane odpowiedzi