Napisano 21 Kwiecień 201410 l Jak w temacie. Jestem nowy w Vrayu. Tworzę PhysicalCamera, ustawiam kontrolę ekspozycji vray i po kliknięciu w render wychodzi czarny ekran. Brackety tylko przelatują. Podgląd jednak się renderuje w małym okienku. Widok z kamery bez kontroli też się nie renderuje, dobrze jest tylko z Perspective. Edytowane 21 Kwiecień 201410 l przez Pawlito
Napisano 21 Kwiecień 201410 l Na początek przełącz się na framebuffer wbudowany w VRay (zdecydowanie lepszy jest). Druga rzecz: masz GI włączone? W Kamerze masz "rozjaśnione" ? przez shutter speed iso czy cokolwiek? Poza tym ja widzę na tym renderze samochód tylko jest mega ciemny ;) także to sprawa: oświetlenia, gi i ustawienia kamery zapewne.
Napisano 21 Kwiecień 201410 l Autor @jacekszy0: masz rację, teraz też to zauważyłem. Dzięki za rady. Edytowane 21 Kwiecień 201410 l przez Pawlito
Napisano 21 Kwiecień 201410 l Kontrola ekspozycji działa chyba tylko wtedy gdy renderujesz widok z viewportu. Jeżeli renderujesz z kamery to parametry ekspozycji ustawiasz w jej właściwościach.