pan-nikt Napisano 13 Wrzesień 2004 Share Napisano 13 Wrzesień 2004 krótka pilka z mojej strony... film jest genialny... chociasz troche krotki (krotszy od katedry) ... ale to tylko rok pracy i widac ze jest bardzie w strone detali i szczegółów niż w dlugosci. trzy dni temu zostal skonczony, przed nim puscili trzy inne filmy ( 5 minutowe) ale ten mnie poprostu wbil w ziemie ... juz pierwsza scena a ludzie za mnia sie smiali... naprawde warto go obelzec ... pisze to gdyby ktos chcial poznac wiecej szczegulow... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 13 Wrzesień 2004 Share Napisano 13 Wrzesień 2004 wlasnie czekalem az ktos kto byl dzis na pierwszym pokazie "Fallen Art" opisze swoje odczucia ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 13 Wrzesień 2004 Share Napisano 13 Wrzesień 2004 dzieki za info, tez w sumie czekalem. Tylko nie opowiadaj zakonczenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 13 Wrzesień 2004 Share Napisano 13 Wrzesień 2004 No ale moze zdradz jak wypadla dzis sama impreza, ile ludzi bylo i jakie reakcje innych :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 14 Wrzesień 2004 Share Napisano 14 Wrzesień 2004 Z tego co doszlo do mych uszu wiem, ze Tomek zebral wiecej oklaskow niz Jurek Szturek, a film sie zaj****** podobal. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 14 Wrzesień 2004 Share Napisano 14 Wrzesień 2004 no to teraz tylko pogratulowac tworcom! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 14 Wrzesień 2004 Share Napisano 14 Wrzesień 2004 http://www.festiwalfilmow.pl/index.php?a=3&b=33&c=20&pid=18 "(...) Ponadto swój najnowszy film, zatytułowany „Sztuka latania” („The Art of Falling”) festiwalowej publiczności pokazał Tomasz Bagiński, nominowany do Oscara za „Katedrę”." Sztuka latania.... The Art of Falling..... ROTFL :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 14 Wrzesień 2004 Share Napisano 14 Wrzesień 2004 dobrze, ze pan Buza nie napisal "szkola latania", wyszloby, ze Tomek Baginski ekranizuje Kajko i Kokosza :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 14 Wrzesień 2004 Share Napisano 14 Wrzesień 2004 ładna wpadka z ta Sztuka Latania i The Art of Falling !! heh... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan-nikt Napisano 14 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 14 Wrzesień 2004 co tu pisac o odczuciac film byl po prostu wspanialy ludzie naprawde dlugo klaskali, trudno powiedziec czy najdluzej(ja klaskalem napewno najglosniej:) jesli chodzi o impreze to : to ludzi bylo cala sala (trudno zeby bylo innaczej skoro byly zaproszenia) czyli na oko eksperta (mojego taty) 1200 osób chociasz moze bylo wiecej... przed "sztuką" lecialy trzy inne filmy (czarno biale i 5 minutowe) ktore byly specjalnymi filmamy o krajach rezyserów (dokladnie nie wiem o co chodzi ale to mial byc chyba jaki konkurs) 1 byl brytyjczyka i byl o kąpieli 2 wegra i byl o aktorach/rezyserach którzy czekają na cieple buleczki(chyba chodzilo o role) 3 film byl polaka... i byl mocny... ale to jeszce nie bylo to na co czekalem... bylo o tym ze to co stare w polsce po wejsciu do uni wymienimy na nowe blyszczące (na przykladzie Jezusa wiszącego na krzyzu) nie oddajace istoty prawdy... i byl ciekawy a potem wreszcie sztuka spadania... o czy jest to moge napisac jesli chcecie ale to juz nastpnym poscie... i ludzie klaskali dlugo naprawde dlugo (podobnie dlugo chyba tylko Jerzemu Sthurowi) potem wyszedl sam autor dostal róze i powiedzial "tez chcialem zrobic szary film o Polsce ... ale nie wyszlo..." ( wszyscy rykneli smiechem i zaczeli klaskac) koniecznie trzeba go zobaczyc... P.S. postaram sie dowiedziec czy mozna go zobaczyc na pokazach filmów krótko metrazowych i dam znac... P.S. 2:sorry ze tak dlugo o nie istotnych sprawach ale jesli chcecie o samym filmie i o moich odczuciach to napisze ale nie chcialem psuc komus calej zabawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 14 Wrzesień 2004 Share Napisano 14 Wrzesień 2004 Nie pisz o czym jest, scenariusz jest jedna z najmocniejszych stron FA i lepiej nic nie wiedziec przed seansem. :) Ehh.. ciekaw jestem efektu koncowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel Napisano 14 Wrzesień 2004 Share Napisano 14 Wrzesień 2004 eee...wiecie co.. z tym "szkola" spadania to luz...po "wirujacym seksie" nic mnie niz zdziwi.. ale mam z deka inne pytanko.. The Art of falling-sztuka spadania.. Fallen Art-upadla sztuka.. czy mi sie tylko zdaje.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 14 Wrzesień 2004 Share Napisano 14 Wrzesień 2004 AFAIK to celowy zabieg, wszystko pod kontrola:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel Napisano 14 Wrzesień 2004 Share Napisano 14 Wrzesień 2004 Drug hehehe.. przez chwile zabiles mi cwieka:D "afaik" .. kurde.. pewnie to przespalem na polskim ;) a czy to co bylo na festiwalu bedzie do sciagniecia ze strony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 14 Wrzesień 2004 Share Napisano 14 Wrzesień 2004 A Katedra byla? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel Napisano 14 Wrzesień 2004 Share Napisano 14 Wrzesień 2004 ......... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Dobosz Napisano 14 Wrzesień 2004 Share Napisano 14 Wrzesień 2004 wlasnie:) gdzie bedzie mozna to zobaczyc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 14 Wrzesień 2004 Share Napisano 14 Wrzesień 2004 Np. na DTM 2 pazdziernika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remi Napisano 14 Wrzesień 2004 Share Napisano 14 Wrzesień 2004 Bagiński zbiera wszystkie oklaski, ale czy on w tym filmie coś sam robił czy był tylko nadzorującym? gdzie można zobaczyć jakiś making of? (zdaje się że kiedyś rzucił mi się w oczy jakiś żołdak modelowany w lightwave) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 14 Wrzesień 2004 Share Napisano 14 Wrzesień 2004 byl rezyserem, wiesz to taka fucha, - z angielskie np. director - tak jak dyrektor, nadzorujacy, o ile mi wiadomo to wlasnie jemu na ogol przypadaja wszelakie zaszczyty bo to on dba o efekt koncowy. Poza tym napisal scenariusz, zrobil storyboardy, spora czesc kompozycji, troche animacji, montaz, malo Ci? ale zaprawde milo mi ze ktos pamieta o reszcie ekipy:) Osobiscie zaluje ze nie bylo mnie na tej imprezce, sam koncowej wersji filmu nie widzialem, czekam na kino, a fiilm bedzie na DTM, bedzie tez zapewne w kinach pokazywany przed filmami pelnometrazowymi, ale o tym narazie sza, film jest ale sam film to dopiero polmetek pracy. making of? moze na jakims dvd sie znajdzie:)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remi Napisano 14 Wrzesień 2004 Share Napisano 14 Wrzesień 2004 biglebowsky, Ty też jesteś w to zamieszany? no to zróbcie jakiś fajny making of bo na dvd z katedrą wyżuliłem te 3 dychy. p.s. ja zawsze doceniam tych co pozostają w cieniu;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 14 Wrzesień 2004 Share Napisano 14 Wrzesień 2004 remi, rzuc okiem na http://www.fallen-art.com/pl/kontakt.html, tam jest czarno na bialym kto jest zamieszany (ale to chyba nie wszyscy?) Biglebowsky jest od "projektow plastycznych" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaszubas Napisano 15 Wrzesień 2004 Share Napisano 15 Wrzesień 2004 ...od "projektow plastycznych" i wielu, wielu innych malowanych rzeczy, bedacych juz realizacja i dopelnieniem owych, wysmienitych skad inad, projektow:) Tez calosci nie dane bylo mi jeszcze zobaczyc, a bylo to tym bardziej dotkliwe, ze mialem ja na wyciagniecie reki, kilka przystankow autobusu miejskiego od mojego przytulnego mieszkanka... Niestety imprezka zamknieta dla najbardziej vipnych vipow :) hehe - no nic - przyjdzie jeszcze odrobine, niecierpliwie pokrecic sie na stolku. ...a przepraszam - kawalek finalnej wersji pozwolili nam (stalym i przypadkowym widzom TVP1) podejrzec realizatorzy wczorajszego telexepressssu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 15 Wrzesień 2004 Share Napisano 15 Wrzesień 2004 "...od "projektow plastycznych" i wielu, wielu innych malowanych rzeczy, bedacych juz realizacja i dopelnieniem owych, wysmienitych skad inad, projektow:)" WE LOVE YOU, BIGU!!! Piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!! *pisk* *sik* ;) . . . . . P.S. PrzepraszaaAAM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaszubas Napisano 15 Wrzesień 2004 Share Napisano 15 Wrzesień 2004 hehehe :) Shut your mouth Dr Ug ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 15 Wrzesień 2004 Share Napisano 15 Wrzesień 2004 Hyhy :> Ja chyba najbardziej jestem ciekaw - poza Bigowymi dzielami of cuz - Grzesiowych riggow i animacji, ktorych nie dane mi bylo zobaczyc onegdaj. Jeszcze tylko pol miesiaca.... tik...tak....tik....tak.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arnet Napisano 15 Wrzesień 2004 Share Napisano 15 Wrzesień 2004 chlopaki.. zostawcie troche miejsca na rozczarowanie... tak na wszelki wypadek, aby wam pozniej te zachwyty w gardle nie stanely bokiem :P (czego i sobie i wam szczerze nie zycze) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan-nikt Napisano 15 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 15 Wrzesień 2004 czemu tak pesymistycznie Arnet? przyznam ze jedynym rozczarowaniem jakie moze spotkac to tylko to ze jest krótko... no ale nie liczy sie ilosc ale jakosc a jest na czym zwrok zaczepic... i nie tylko bo fajnie jest udziekowiony ten film... ale nic nie mówie... od katedry ( oczywiscie moim skromnym zdaniem ) lepsze a sam katedra mi sie podobala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mCh Napisano 15 Wrzesień 2004 Share Napisano 15 Wrzesień 2004 Uważam osobiście, iż dla panów z Platige nadeszła najwyższa pora na większy projekt. Choć przyznam, iz polityka wyrabiania sobie marki i zaostrzania apetytu małymi cudeńkami jest niezwykle szatańska i diablo dobra :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziadek Stal Napisano 15 Wrzesień 2004 Share Napisano 15 Wrzesień 2004 Khe, khe, rozne ptaszki na niebie i ziemi cwierkaja ( slysze jak podkarmiam golabki pod chalupa ), ze FA trafi do rozpowszechniania kinowego niebawem i ze lada chwila jakis updejcik strony tez sie pojawi. tkkttt salut Dziadek Stal ( co tez w gdyni byl ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
podniemnem Napisano 15 Wrzesień 2004 Share Napisano 15 Wrzesień 2004 a gdzie sztuke mozna znalesc? szukalem na necie i nima. ona bedzie rozpowszechniana tylko w komercyjny sposob? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 16 Wrzesień 2004 Share Napisano 16 Wrzesień 2004 DruG juz napisal to wczesniej - podobnie jak z "Katedra". Czy Katedra byla w internecie? Sztuka bedzie puszczana wkrótce w kinach przed filmami ... mysle, ze newsik na ten temat sie jeszcze pojawi ... zreszta tutaj sam Dziadzia napisal, ze tak sie stanie :) potem kto wie ... moze TV, pewnie DVD ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gacek Napisano 16 Wrzesień 2004 Share Napisano 16 Wrzesień 2004 Czy wiadomo ile będzie kopi FA dla kin? Bo coś mi się czuje, że będzie trza do jakiegoś większego multikina pylać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi