triget Napisano 8 Maj 2014 Napisano 8 Maj 2014 Mam 4 różne subtoole. Chciałbym, aby na każdym z nich był inny materiał. Udało mi się ustawić na dwóch pierwszych różne materiały poprzez Colour -> Fill Object, ale gdy chce na pozostałe wrzucić inne materiały (np. na 3) to zmienia mi się również na drugim subtoolu. Bardzo proszę o pomoc.
Miniukov Napisano 8 Maj 2014 Napisano 8 Maj 2014 Pamiętaj że brush którego masz w danym momencie musi mieć opcje malowania materiału zaznaczoną, więc tą literkę M obok rgb, albo mrgb. Wtedy fillobject robisz.
triget Napisano 8 Maj 2014 Autor Napisano 8 Maj 2014 Dokładnie tak robię, ale nadal to nie działa :/ Może jest jeszcze jakiś fragment, który pomijam przy malowaniu?
michalo Napisano 8 Maj 2014 Napisano 8 Maj 2014 Jeśli jest to flat material to nim chyba nie możesz wypełnić. Jeśli nie jest, to.. Nie wiem ;-)
Monio Napisano 9 Maj 2014 Napisano 9 Maj 2014 Tak. Flat material to materiał "0" czyli wypełnienie nim zeruje info o wypełnionym materiale.
triget Napisano 9 Maj 2014 Autor Napisano 9 Maj 2014 Przetestowałem na nowym projekcie i rzeczywiście wszystko działa jak należy.
Rekomendowane odpowiedzi