Napisano 17 Maj 201410 l Prezentacja modeli. Postać wymodelowana w całości w Zbrush, render BPR Zbrush. Piłka wymodelowana w Maya, Textury i napisy wykonałem w Zbrush. Podłoga Maya. Popro Photoshop. Bonus: Update: Nawt: Edytowane 26 Czerwiec 201410 l przez Sebazx6r
Napisano 17 Maj 201410 l Nie znam człowieka, podobny do potwora Frankensteina. Lubie cartoonkowe prace, ode mnie 5 z minusem. Minus za szyje, ktora mi się nie podoba ;)
Napisano 17 Maj 201410 l Fajnie wyszło. Małe poprawki do anatomii bym dał: -deltoid zaczepiłbym niżej na kości ramienia, aby nadać lepszy kształt okolicom ramion. Teraz trochę jak piłka rugby ma zarys -biceps w spoczynku nie powinien mieć 'górki' w takiej pozie Ale może to kwestia stylizacji. Lubię takie cartoonowe postaci.
Napisano 17 Maj 201410 l Autor Dzięki. Oglądałem cały filmy by znaleźć jego sylwetę. W necie dość mało było rysunków. W filmie ujęcia także dużo nie pokazywały. Udało mi się w jakiś sposób znaleźć zdjęcie jakiejś karty okolicznościowej i było tak zarysowana właśnie ramie W sumie ma to w sobie swój urok. Delatoid także różnie wyglądał, ale bark miał charakterystyczny kształt. W filmie był dość mocno wykręconym osobnikiem :). Ogólnie jest dość zadowolony z wykonania. Model dostał dużo pozytywów na facebookowych grupach: lunchcranch i pixologic dlatego postanowiłem wrzucić do finished.
Napisano 5 Czerwiec 201410 l Fajne modele, szkoda tylko, że niewyrenderowałeś tego jak człowiek. Nigdy nie zrozumiem tej mody na renderowanie w Zbrushu. Rendery z Zbrusha zawsze wyglądają tak samo i na pierwszy rzut oka po tej "plastikowości" można to poznać. Szkoda trochę modeli, bo są świetne, no ale twój wybór.
Napisano 22 Czerwiec 201410 l Autor Temporal Chodzi i pokazanie modelu. Do renderingu jeszcez by była daleka droga. Chociażby jakieś słabe uv wypalenie textur... Na chwilę obecną sculpce by bardziej ogarniać bryłę. P.S. Ten minu to nie ode mnie :). edit: Wrzucę tu starsza wersje Jordana, by nie naruszać dyskusji... W pierwszym poście podmienilem... Edytowane 26 Czerwiec 201410 l przez Sebazx6r
Napisano 23 Czerwiec 201410 l Jak do pokazania modelu to ok, ale fajnie byłoby to zobaczyć wyrenderowane z porządnymi shaderami i światłem.
Napisano 24 Czerwiec 201410 l O, nowe postacie! Zdecydowanie lepiej idzie Ci rzezba niz motocykle - idz i rozwijaj sie te droga - tak jak juz Ci pisalem - cwicz teraz detal - Jordan bardzo rozpoznawalny! Cheers
Napisano 25 Czerwiec 201410 l Autor Dzięki, apropo motocykla, własnie chodzi mi po głowie hard surfaces sculpting. To co ludzie w 3d coatcie wyprawiają, aż mnie korci. Jeszcze planuje 2/3 podejście do Modo.
Napisano 25 Czerwiec 201410 l @plasti nie gadaj, jest bardzo podobny, chyba że brakuje ci masy zmarszczek i pierdylion innego niepotrzebnego detalu
Napisano 25 Czerwiec 201410 l @plasti nie gadaj, jest bardzo podobny, chyba że brakuje ci masy zmarszczek i pierdylion innego niepotrzebnego detalu moze o innym Jordanie rozmawiamy???
Napisano 25 Czerwiec 201410 l Autor Dużo zależy od kamery, nie będę się upierał ,że jest bardzo podobny. Zdjęcia z rożnych kamer, różne kąty soczewki, inne oświetlenie, mimika, twarzy i różne okresy, powodują ,że trochę ciężko jest to dłubać. Następne będą lepsze.Wersje bez brwi na bank inaczej się czyta. Brak także asymetrii. Ogólnie jestem z niego w miarę zadowolony. Najgorsze jest to ,że cały czas trzeba się pilnować by za długo nie robić jednego kąta, bo jak z jednej strony siedzi tak potem patrzac z drugiej można się załamać. M Jackson z projekcji na koncercie też nie do końca podobny. Na koniec tylko powiem, że perspektywa Zbrushu nie jest zbyt cudowna, a ja patrząc na okres mojej przygody z Zbrushem to jest ok. Dzięki za żywiołową dyskusje, Może jeszce do tej twrzy wrócę.
Napisano 25 Czerwiec 201410 l Dzięki za żywiołową dyskusje, Może jeszce do tej twrzy wrócę. byloby super bo brakuje tylko kropki nad i :)
Napisano 25 Czerwiec 201410 l @plasti na te twoje zdjęcia, można znaleźć masę innych, które będa się pokrywać z tymi modelami, ale wsumie nie mam siły się sprzeczać
Napisano 26 Czerwiec 201410 l Autor Obaj macie w pewny sensie racje. Wziąłem refkę z przodu z jednych lat i wrzucilem sobie do Z-tki. Dodałem asymetrie i trochę przepaliłem teksturę i podmalowałem. Tak więc update. Zaznaczam ,że ciężko jest to modelować na podstawie zdjęć. Trudna sztuka :). http://i.imgur.com/ynSRah9.jpg I jeszcze raz szybko cyklem: http://i.imgur.com/yDadi7E.jpg Edytowane 26 Czerwiec 201410 l przez Sebazx6r