Napisano 8 Lipiec 201410 l Niemieckie studio Mackevision zamieściło prawie pięciominutowy reel efektów specjalnych z czwartego sezonu Gry o Tron. Pełna treść: Gra o Tron, sezon 4 - VFX breakdown
Napisano 8 Lipiec 201410 l Miodek! P.S. Marzę o takiej ekranizacji Wiedźmina :) oj oglądało by się oglądało.
Napisano 9 Lipiec 201410 l Mortom, ja też! Aktor musi się nieźle czuć oglądając skończony odcinek, lub jaki kolwiek film zawalon1y2 cg Uwielbiam takie rzeczy! Czyli jednak smok jest prawdziwy..
Napisano 9 Lipiec 201410 l swietne efekty dla mnie jest dziwne to ze Mackevision to firma glownie zajmujaca sie samochodami, ciekawe w jaki sposob sie wgryzli w serial telewizyjny
Napisano 9 Lipiec 201410 l @ plasti pewnie ceną. W którymś odcinku/sezonie twórcy GoT'a zrezygnowali z części fabuły ze względu na koszta efektów specjalnych.
Napisano 9 Lipiec 201410 l Twórcy GoT są akurat dosyć elastyczni, jeśli chodzi o firmy od vfx-ów - w pierwszym sezonie było BlueBolt i ScreenScene, w drugim doszło Pixomondo, w trzecim mieliśmy Spin VFX no i w czwartym mamy teraz Mackevision:) Edytowane 9 Lipiec 201410 l przez Barti87
Napisano 9 Lipiec 201410 l @ Adek - zgadza się. Nie zawsze to wychodzi na dobre serialowi, bo widać ewidentnie, że Orle Gniazdo w czwartej serii wygląda trochę inaczej, niż w pierwszej (http://i.imgur.com/DOnJcqr.png). Sezon czwarty skończył się całkiem niedawno. Ja polecam fajny materiał o pracach nad efektami w sezonie trzecim ( ).
Napisano 9 Lipiec 201410 l Wydaję mi się, że to nie jest "wina" firmy odpowiedzialnej za VFX. Oni po prostu wykonali swoją pracę, a to jak miało się zmienić Orle Gniazdo to chyba ustalił reżyser i ktoś jeszcze z ekipy.