adek Napisano 8 Lipiec 2014 Share Napisano 8 Lipiec 2014 Niemieckie studio Mackevision zamieściło prawie pięciominutowy reel efektów specjalnych z czwartego sezonu Gry o Tron. Pełna treść: Gra o Tron, sezon 4 - VFX breakdown Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 8 Lipiec 2014 Share Napisano 8 Lipiec 2014 Miodek! P.S. Marzę o takiej ekranizacji Wiedźmina :) oj oglądało by się oglądało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 9 Lipiec 2014 Share Napisano 9 Lipiec 2014 Mortom, ja też! Aktor musi się nieźle czuć oglądając skończony odcinek, lub jaki kolwiek film zawalon1y2 cg Uwielbiam takie rzeczy! Czyli jednak smok jest prawdziwy.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ezils Napisano 9 Lipiec 2014 Share Napisano 9 Lipiec 2014 Miazga, zawsze VFXy w GoT trzymaja poziom :) Przyjemnie się ogladą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 9 Lipiec 2014 Share Napisano 9 Lipiec 2014 swietne efekty dla mnie jest dziwne to ze Mackevision to firma glownie zajmujaca sie samochodami, ciekawe w jaki sposob sie wgryzli w serial telewizyjny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1pudel Napisano 9 Lipiec 2014 Share Napisano 9 Lipiec 2014 @ plasti pewnie ceną. W którymś odcinku/sezonie twórcy GoT'a zrezygnowali z części fabuły ze względu na koszta efektów specjalnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barti87 Napisano 9 Lipiec 2014 Share Napisano 9 Lipiec 2014 (edytowane) Twórcy GoT są akurat dosyć elastyczni, jeśli chodzi o firmy od vfx-ów - w pierwszym sezonie było BlueBolt i ScreenScene, w drugim doszło Pixomondo, w trzecim mieliśmy Spin VFX no i w czwartym mamy teraz Mackevision:) Edytowane 9 Lipiec 2014 przez Barti87 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 9 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 9 Lipiec 2014 Właśnie to miałem pisać, że każdy sezon to inna firma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ezils Napisano 9 Lipiec 2014 Share Napisano 9 Lipiec 2014 Każdy sezon, fresh blood. Yeea Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barti87 Napisano 9 Lipiec 2014 Share Napisano 9 Lipiec 2014 @ Adek - zgadza się. Nie zawsze to wychodzi na dobre serialowi, bo widać ewidentnie, że Orle Gniazdo w czwartej serii wygląda trochę inaczej, niż w pierwszej (http://i.imgur.com/DOnJcqr.png). Sezon czwarty skończył się całkiem niedawno. Ja polecam fajny materiał o pracach nad efektami w sezonie trzecim ( ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ezils Napisano 9 Lipiec 2014 Share Napisano 9 Lipiec 2014 Wydaję mi się, że to nie jest "wina" firmy odpowiedzialnej za VFX. Oni po prostu wykonali swoją pracę, a to jak miało się zmienić Orle Gniazdo to chyba ustalił reżyser i ktoś jeszcze z ekipy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi