Napisano 8 Lipiec 201411 l Niemieckie studio Mackevision zamie艣ci艂o prawie pi臋ciominutowy reel efekt贸w specjalnych z czwartego sezonu Gry o Tron. 聽 Pe艂na tre艣膰: Gra o Tron, sezon 4 - VFX breakdown
Napisano 8 Lipiec 201411 l Miodek! 聽 P.S. Marz臋 o takiej ekranizacji Wied藕mina :) oj ogl膮da艂o by si臋 ogl膮da艂o.
Napisano 9 Lipiec 201411 l Mortom, ja te偶! 聽 Aktor musi si臋 nie藕le czu膰 ogl膮daj膮c sko艅czony odcinek, lub jaki kolwiek film zawalon1y2 cg Uwielbiam takie rzeczy! 聽 Czyli jednak smok jest prawdziwy..
Napisano 9 Lipiec 201411 l swietne efekty 聽 dla mnie jest dziwne to ze Mackevision to firma glownie zajmujaca sie samochodami, ciekawe w jaki sposob sie wgryzli w serial telewizyjny
Napisano 9 Lipiec 201411 l @ plasti pewnie cen膮. W kt贸rym艣 odcinku/sezonie tw贸rcy GoT'a zrezygnowali z cz臋艣ci fabu艂y ze wzgl臋du na koszta efekt贸w specjalnych.
Napisano 9 Lipiec 201411 l Tw贸rcy GoT s膮 akurat dosy膰 elastyczni, je艣li chodzi o firmy od vfx-贸w - w pierwszym sezonie by艂o BlueBolt i ScreenScene, w drugim dosz艂o Pixomondo, w trzecim mieli艣my Spin VFX no i w czwartym mamy teraz Mackevision:) Edytowane 9 Lipiec 201411 l przez Barti87
Napisano 9 Lipiec 201411 l @ Adek - zgadza si臋. Nie zawsze to wychodzi na dobre serialowi, bo wida膰 ewidentnie, 偶e Orle Gniazdo w czwartej serii wygl膮da troch臋 inaczej, ni偶 w pierwszej (http://i.imgur.com/DOnJcqr.png). Sezon czwarty sko艅czy艂 si臋 ca艂kiem niedawno. Ja polecam fajny materia艂 o pracach nad efektami w sezonie trzecim ( ).
Napisano 9 Lipiec 201411 l Wydaj臋 mi si臋, 偶e to nie jest "wina" firmy odpowiedzialnej za VFX. Oni po prostu wykonali swoj膮 prac臋, a to jak mia艂o si臋 zmieni膰 Orle Gniazdo to chyba ustali艂 re偶yser i kto艣 jeszcze z ekipy.
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto