Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam serdecznie!

Parę tygodni temu zakończyłem edukację w LO. Od ładnych 6 lat interesuję się szeroko pojętą grafiką i motion designem, ale nigdy nie udało mi się 'ogarnąć' w zadowalającym stopniu żadnego programu do grafiki 3D. Chciałym tego nauczyć się na studiach - jednak nie mam pojęcia o uczelniach ani kierunkach oferowanych przez polskie (preferowanie warszawskie) uczelnie. Czy wy - niewątpliwie w większości już doświadczeni ludzie - moglibyście mi podpowiedzieć, gdzie najlepiej się kształcić w tym kierunku?

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 2,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

6 lat ogarniasz? I nie jestes zadowolony. W tym wieku powinienes chwytac jak gabke.

Proponuje albo zagraniczne albo samoksztalce nie plus np.: digital tutors. Bo u nas to chu..nia prawdę mówiąc.

Napisano

Jakies opinie o magisterce Animacja 3D i efekty specjalne w mediach na Dolnośląskiej Szkole Wyższej we Wrocławiu? Linki na stronie odsyłają do digitalmasters.pl, ale strona nie działa.

http://www.dlakandydata.dsw.edu.pl/oferta-edukacyjna/studia-ii-stopnia-magisterskie/wydzial-nauk-spolecznych-i-dziennikarstwa/dziennikarstwo-i-komunikacja-spoleczna/animacja-3d-i-efekty-specjalne-w-mediach/

http://www.dsw.edu.pl/studia/studia-ii-stopnia/animacja-3d-i-efekty-specjalne-w-mediach/

Napisano

Na mojej farmie dużo studentów z PJWSTK renderuje. Jest tam kierunek Sztuka Nowych Mediów, czy coś w tym stylu.

Napisano
nigdy nie udało mi się 'ogarnąć' w zadowalającym stopniu żadnego programu do grafiki 3D. Chciałbym tego nauczyć się na studiach

Jeśli chodzi o studia to zdobędziesz tam wiedzę ogólną ze wszystkiego po trochu i zapewne też dojdzie do tego filozofia ;)

W Warszawie jest PJWSTK, skąd wyszło sporo utalentowanych ludzi. Na Twoim miejscu jednak przed rozpoczęciem studiów, poleciłbym kurs, w stylu drimagine lub platigeacademy. Inwestycja na rok czasu, ale na pewno będziesz miał tam czas na to aby móc samemu się rozwinąć i ogarnąć software na bardzo dobrym poziomie.

Inna droga to tutoriale - Gnomon, Digital Tutors, Lynda. Jednak one nie zastąpią tego czym jest nauka w grupie ludzi zajmujących się dokładnie tym samym co ty.

Napisano
6 lat, nieźle ;) Wrzuć jakieś prace.

Z DUŻYM opóźnieniem, ale proszę:

Jeśli chodzi o studia to zdobędziesz tam wiedzę ogólną ze wszystkiego po trochu i zapewne też dojdzie do tego filozofia ;)

W Warszawie jest PJWSTK, skąd wyszło sporo utalentowanych ludzi. Na Twoim miejscu jednak przed rozpoczęciem studiów, poleciłbym kurs, w stylu drimagine lub platigeacademy. Inwestycja na rok czasu, ale na pewno będziesz miał tam czas na to aby móc samemu się rozwinąć i ogarnąć software na bardzo dobrym poziomie.

Inna droga to tutoriale - Gnomon, Digital Tutors, Lynda. Jednak one nie zastąpią tego czym jest nauka w grupie ludzi zajmujących się dokładnie tym samym co ty.

Złożyłem papiery w drimagine, zobaczymy, co z tego wyjdzie :) Dzięki za poradę!

Na mojej farmie dużo studentów z PJWSTK renderuje. Jest tam kierunek Sztuka Nowych Mediów, czy coś w tym stylu.

Tak, sprawdzałem Sztukę Nowych Mediów. Niestety do rekrutacji potrzebna jest teczka z pracami wykonanymi tradyjnymi technikami, w których jestem... Średni. Delikatnie mówiąc.

Wielkie dzięki wszystkim za pomoc. I przepraszam za tak dużą zwłokę w odpowiadaniu. :D

A co za granicą? Patrzyłem na parę szkół i każda z nich jest 'najlepsza'. Niestety nie znam rynku na tyle, żeby odsiać ziarno od plew.