KaczmaR199 Napisano 17 Lipiec 2014 Share Napisano 17 Lipiec 2014 Witam, Mam następujący problem. Otrzymałem projekt zegarka w Maxie, który finalnie ma być wyprodukowany (wtryskarka/drukarka 3d). Potrzebuję teraz wyciągnąć coś w rodzaju rysunków technicznych, żeby przedstawić klientowi. Kombinowałem już z exportem do CAD'a, ale zagęszczenie poligonów jest tak duże, że CAD nie wyrabia (znaczy mój komp). Ogólnie wydaje mi się, że ten eksport jest do niczego (może po prostu źle exportuje). Jeśli macie jakieś pomysły, bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 17 Lipiec 2014 Share Napisano 17 Lipiec 2014 pokaz jaki chcesz otrzymac efekt to bedzie latwiej cos doradzic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaczmaR199 Napisano 17 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2014 http://www.valvex.pl/sites/default/files/product_files/pl/rysunek_techniczny_2449160.jpg No powiedzmy, że coś w tym stylu. Czyli muszę mieć coś w rodzaju rysunku technicznego. Po ewentualnej akceptacji przez klienta, będę to musiał wydrukować drukarką 3d/albo pójdzie na wtryskarkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drakul Napisano 17 Lipiec 2014 Share Napisano 17 Lipiec 2014 zapomnij,że uzyskasz to w maxie bez żadnej roboty. trzeba to obrysować, lub zrobić jakąś postprodukcję na renderach płaskich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 17 Lipiec 2014 Share Napisano 17 Lipiec 2014 Spline -> Section tym sie pobaw:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
operonxyz Napisano 17 Lipiec 2014 Share Napisano 17 Lipiec 2014 Jeśli potrzebujesz coś na podobieństwo rysunku technicznego z CAD-a to może Freestyle render z Blendera załatwi sprawę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaczmaR199 Napisano 29 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 29 Lipiec 2014 Ok pomeczylem sie i projekt wstepnie zostal zaakceptowany. Przyszedl czas na zbudowanie prototypu. Potrzebuje pomocy w jaki sposob przygotowac model do druku w 3d (do jakiego pliku i z jakimi parametrami wyexportowac model). Kto zajmuje sie w pl takimi uslugami (pytam czy ktos ma jakies doswiadczenie z taka sytuacja). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi