bedyq Napisano 27 Lipiec 2014 Share Napisano 27 Lipiec 2014 Jak bardzo GMax jest ograniczony funkcjonalnie w porównaniu do 3DS Max lub Blender ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reynevan Napisano 27 Lipiec 2014 Share Napisano 27 Lipiec 2014 Cancellation As of October 16, 2005 AutoDesk Media and Entertainment has discontinued and no longer supports Gmax. Instead, the company has decided to focus on 3ds Max. Tyle w temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bedyq Napisano 28 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2014 Tyle w temacie. Czyli to czasy 3DS Max 6 ? Czy można to potraktować jako zalążek do grafiki 3D ? Nie chcę piracić 3DS Maxa, a Blender jakoś mi nie odpowiada, chcę robić jakieś proste modele broni do gier typu CS 1.6 lub Quake 3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diabelt Napisano 28 Lipiec 2014 Share Napisano 28 Lipiec 2014 Masz wersje edukacyjną maxa za darmo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bedyq Napisano 28 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2014 Masz wersje edukacyjną maxa za darmo. Nie jestem uczniem, studentem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diabelt Napisano 28 Lipiec 2014 Share Napisano 28 Lipiec 2014 To poproś jakiegoś znajomego ucznia;). Jak nie będziesz na tym zarabiał to nikt cię nie rozstrzela;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzosz Napisano 29 Lipiec 2014 Share Napisano 29 Lipiec 2014 (edytowane) http://www.autodesk.com/education/free-software/3ds-max Dla studentów i uczniów za darmo. Wystarczy założyć konto na autodesku, nie musisz nawet posiadać konta e-mail .edu. Nie wiem dlaczego nie można ściągnąć Maya 2015 (jak to prawidlowo odmienic?) na linuxa. Na stronie produktu istnieje wsparcie dla kilku dystrybucji. Edytowane 29 Lipiec 2014 przez dzosz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 29 Lipiec 2014 Share Napisano 29 Lipiec 2014 GMax jest mocno ograniczony, najbardziej przez brak eksportu do rozsądnych formatów (niby jest skrypt generujący OBJ, ale obsługuje tylko trójkąty i trzeba kopiować tekst ręcznie, po kawałku). Oprócz tego mało wydajny viewport i narzędzia do modelowania, którym wiele brakuje do ergonomii, do której przyzwyczajają nas współczesne programy. Mając za sobą drogę od Maxa (Gmaxa też), przez Maykę do Blendera moja rada brzmi - przysiądź do tego Blendka - zrobisz sobie wielką przysługę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 29 Lipiec 2014 Share Napisano 29 Lipiec 2014 Skoro to ma byc do gier, a Blender Ci nie odpowiada (modelowanie ma super imo) to moze Maya LT?;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bedyq Napisano 29 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 29 Lipiec 2014 3DS Max ma chyba więcej tutków niż Maya ? Brat założył konto na autodesku, pobrał maxa, i podczas instalacji max nie przyjmuje kodu wygenerowanego przez autodesk :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diabelt Napisano 29 Lipiec 2014 Share Napisano 29 Lipiec 2014 Do maya tutków ci też nie zabraknie, nie bój. Z kodem ci nie pomogę, może ktoś kto ma edukacyjną licencje coś podpowie. Pytaj autodeska jak się nie da aktywować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
legomir Napisano 30 Lipiec 2014 Share Napisano 30 Lipiec 2014 Na yt więcej jest do maxa, ale konkretnych dobrych tutoriali nie uczących złych nawyków jest do Mayi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ajgor Napisano 30 Lipiec 2014 Share Napisano 30 Lipiec 2014 Noo. Do maxa milion, a do majki 990 tysięcy :) A jak Ci ten max nie przyjmuje kodu, to podaje jakieś wyjaśnienie, dlaczego? Mój syn studiował informatykę, i używał studenckiego maxa przez kilka lat (ja wtedy też korzystałem:) ). No.. W zasadzie to nie używał kilka lat, bo na studiach tylko go liznęli i nic więcej. Pamiętam, że nie mieliśmy żadnych problemów z instalacją i uruchomieniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi