Napisano 27 Lipiec 201410 l Jak bardzo GMax jest ograniczony funkcjonalnie w porównaniu do 3DS Max lub Blender ?
Napisano 27 Lipiec 201410 l Cytat Cancellation As of October 16, 2005 AutoDesk Media and Entertainment has discontinued and no longer supports Gmax. Instead, the company has decided to focus on 3ds Max. Tyle w temacie.
Napisano 28 Lipiec 201410 l Autor Reynevan napisał: Tyle w temacie. Czyli to czasy 3DS Max 6 ? Czy można to potraktować jako zalążek do grafiki 3D ? Nie chcę piracić 3DS Maxa, a Blender jakoś mi nie odpowiada, chcę robić jakieś proste modele broni do gier typu CS 1.6 lub Quake 3.
Napisano 28 Lipiec 201410 l Autor diabelt napisał: Masz wersje edukacyjną maxa za darmo. Nie jestem uczniem, studentem.
Napisano 28 Lipiec 201410 l To poproś jakiegoś znajomego ucznia;). Jak nie będziesz na tym zarabiał to nikt cię nie rozstrzela;).
Napisano 29 Lipiec 201410 l http://www.autodesk.com/education/free-software/3ds-max Dla studentów i uczniów za darmo. Wystarczy założyć konto na autodesku, nie musisz nawet posiadać konta e-mail .edu. Nie wiem dlaczego nie można ściągnąć Maya 2015 (jak to prawidlowo odmienic?) na linuxa. Na stronie produktu istnieje wsparcie dla kilku dystrybucji. Edytowane 29 Lipiec 201410 l przez dzosz
Napisano 29 Lipiec 201410 l GMax jest mocno ograniczony, najbardziej przez brak eksportu do rozsądnych formatów (niby jest skrypt generujący OBJ, ale obsługuje tylko trójkąty i trzeba kopiować tekst ręcznie, po kawałku). Oprócz tego mało wydajny viewport i narzędzia do modelowania, którym wiele brakuje do ergonomii, do której przyzwyczajają nas współczesne programy. Mając za sobą drogę od Maxa (Gmaxa też), przez Maykę do Blendera moja rada brzmi - przysiądź do tego Blendka - zrobisz sobie wielką przysługę.
Napisano 29 Lipiec 201410 l Skoro to ma byc do gier, a Blender Ci nie odpowiada (modelowanie ma super imo) to moze Maya LT?;)
Napisano 29 Lipiec 201410 l Autor 3DS Max ma chyba więcej tutków niż Maya ? Brat założył konto na autodesku, pobrał maxa, i podczas instalacji max nie przyjmuje kodu wygenerowanego przez autodesk :/
Napisano 29 Lipiec 201410 l Do maya tutków ci też nie zabraknie, nie bój. Z kodem ci nie pomogę, może ktoś kto ma edukacyjną licencje coś podpowie. Pytaj autodeska jak się nie da aktywować.
Napisano 30 Lipiec 201410 l Na yt więcej jest do maxa, ale konkretnych dobrych tutoriali nie uczących złych nawyków jest do Mayi
Napisano 30 Lipiec 201410 l Noo. Do maxa milion, a do majki 990 tysięcy :) A jak Ci ten max nie przyjmuje kodu, to podaje jakieś wyjaśnienie, dlaczego? Mój syn studiował informatykę, i używał studenckiego maxa przez kilka lat (ja wtedy też korzystałem:) ). No.. W zasadzie to nie używał kilka lat, bo na studiach tylko go liznęli i nic więcej. Pamiętam, że nie mieliśmy żadnych problemów z instalacją i uruchomieniem.