5lim Napisano 9 Lipiec 2017 Autor Napisano 9 Lipiec 2017 Z jakiegoś powodu nie działają mi podziękowania na forum a na pewno wam się należą ;)
5lim Napisano 11 Luty 2018 Autor Napisano 11 Luty 2018 Pociąg Link do artstation: https://www.artstation.com/michera
Graft Napisano 11 Luty 2018 Napisano 11 Luty 2018 Świetny ten pociąg. Kolorki, atmosfer, wszystko tutaj zagrało. Czekam na więcej takich prac
5lim Napisano 15 Sierpień 2018 Autor Napisano 15 Sierpień 2018 Nowa rzecz. Chciałem poćwiczyć upraszczanie. ZOOM
JonJoan Napisano 15 Sierpień 2018 Napisano 15 Sierpień 2018 Jakieś trochę słabsze prace wrzucasz na max.pl. Podczas gdy na artstację- perełki.
5lim Napisano 16 Sierpień 2018 Autor Napisano 16 Sierpień 2018 (edytowane) To ze skromności... nie chcę wrzucić wszystkiego od razu! Dobrze - tym razem coś świeższego. Pracuję nad projektem MACHIMERA, który tworzę od podstaw łącznie z historią. Jest to science-fiction opowiadające o ewolucji maszyn i przyszłości ludzi. Oto Protochimera: Chimera Lacertium: Przykładowa ewolucja: ALICE - tym razem humanoid ;) Ta postać akurat jest wyrzeźbiona w 3D ale całość traktuję jako ilustrację. Praca ma korzenie sięgające ZSUMMIT które odbyło się w październiku zeszłego roku w Los Angeles. Tematem "zawodów" gdzie mieliśmy 3godziny na wyrzeźbienie własnego konceptu była Alicja w Krainie Czarów. Stąd imie ;) Tło, oświetlenie i cały nastrój to już 100% malowanie w Photoshopie. Edytowane 16 Sierpień 2018 przez 5lim
JonJoan Napisano 16 Sierpień 2018 Napisano 16 Sierpień 2018 Jak na później, no to luz. Tak się "czepiłem", bo imo warto podtrzymywać to forum fajnymi pracami. Fajne prace będą- to zawsze jakaś młódź się podnieci i zachce naśladować. I zapisywać na forum max.pl. Mam takie jedno pytanko a propos starszej pracy. Chodzi o tą: https://www.artstation.com/artwork/Z2Oe0 Jak dałeś radę zrobic tak bogatą w detale prace w jeden dzień? Chodzi głównie o enviro. One było pewnie robione za pomocą presetów. Czy to byly jakieś kitbasze w zbrushu czy bardziej photoshop i photobashe?
5lim Napisano 16 Sierpień 2018 Autor Napisano 16 Sierpień 2018 (edytowane) Dobre pytanie. Wtedy motywacją był kończący się konkurs o którym dowiedziałem się zbyt późno. Udało się dotrzymać terminu ponieważ bazowałem na projekcie głowy / hełmu który miałem już zrobiony wcześniej lecz niedokończony. Całą resztę po prostu wyrzeźbiłem szybko w zbrushu a kolory i textury wykreowałem w keyshocie. Każde tło w tej serii to 2D, czysty Photoshop ale chyba udało się dobrze wkomponować postać i światło bo nie pierwszy raz ktoś mnie o to pyta. Edytowane 16 Sierpień 2018 przez 5lim
JonJoan Napisano 16 Sierpień 2018 Napisano 16 Sierpień 2018 Może to jest właśnie klucz? Nie peniać tylko zrobić szybko swoje? Jak człowiek męczy pracę przez parę tygodni to potem za bardzo się do niej przywiązuje, praca wygląda na wymęczoną i słabą? No nic, dzięki i życzę więcej tego typu prac.
Rekomendowane odpowiedzi