t0m3k Napisano 21 Wrzesień 2004 Napisano 21 Wrzesień 2004 vizka pokoju ktory robilem od jakiegos czasu, wiem ze rendery nie najlepsze (ziarno) ale na wiecej na razie nie moge sobie pozwolic :( max6 + vray ..:: render1::.. ..:: render2::.. ..:: render3::.. ..:: render4::..
Mario Napisano 21 Wrzesień 2004 Napisano 21 Wrzesień 2004 No tutaj to widzę prace o wiele lepiej zrobione niż SCENA 3D: Pokoj 'G' ver2 VIZ Fajne ujecie ..:: render4::.. Tak trzymaj Stary (Wizki to jest to he he)
MareG Napisano 21 Wrzesień 2004 Napisano 21 Wrzesień 2004 ładnie ale trochę pustawo - wnętrze robi wrażenie bardzo surowego co powoduje powstanie niepożądanego pogłosu (echa) - same żaluzje nie wystarczą do wytłumienia - proponuję powywieszać duże maty tłumiące na ścianie głównej i bocznej w formie dużych "ekranów" w innym kolorze oczywiście pełniące także rolę dekoracyjną i/lub dodać jakieś naścienne akcenty drewniane. Prosi się także więcej zieleni zamiast dwóch zdechłych palm - rośliny pełnią rolę rozpraszaczy dźwięku co znacznie poprawia odsłuch! Na podłoge przed kanapą rzuć gruby puszysty dywan, który poprawi bas z kolumn przednich poza tym w systemie nie ma sub-a - powinien być gdzieś tam bo to duże pomieszczenie więc dodałby tam nieco przyjemnego łomotu! Acha rzuca się w oko dziwne spłaszczenie kadru: koła = elipsy to efekt zamierzony czy niepawidłowy aspect ratio? Ale powiem Ci, że mimo tych kilku braków - scena i tak sympatycznie się prezentuje, chciałoby się zasiąść tam i wcinając LAYSy obejżeć jekiegoś Matrixa ;)) Pozdro
t0m3k Napisano 22 Wrzesień 2004 Autor Napisano 22 Wrzesień 2004 dzieki za komenty, MareG Twoje sugestie uwzglednie kiedy znow wezme sie za ta scenke :) P.S. odwzorowalem zestaw kolumn z gazety HI-FI no i wydawalo mi sie ze ten glosnik pod DVD jest wlasnie sub'em...
MareG Napisano 22 Wrzesień 2004 Napisano 22 Wrzesień 2004 Głośnik pod DVD to center - sub jest większą skrzynką i stoi zwykle z tyłu, albo gdzieś na uboczu. Ale jako ciekawostka - faktycznie zestaw kolumn Eltax "Kopenhagen" - który pokazałeś, jak i inne Eltax'y nie mają w komplecie subów - dziwna polityka!
Nimrod Napisano 22 Wrzesień 2004 Napisano 22 Wrzesień 2004 Te puste białe ściany przerazają, jak napisał MareG przez to pomieszczenie wydaje sie byc strasznie sterylne. Reszta mi sie podoba, ladne wykonanie.
legion Napisano 22 Wrzesień 2004 Napisano 22 Wrzesień 2004 ladnie ale troche nie proporcionalne uposarzenie ale ogolnie renderek wzorowy troche chlodem wieje w tym pokoju:]
pabulo Napisano 23 Wrzesień 2004 Napisano 23 Wrzesień 2004 no do wzorowego to mu troche brakuje choćby tego zeby nie było tych syfów na żaluzjach w takich miejscach łatwo a ortefakty z GI i czasem trudno sie z tym uporać ale tozadne usprawiedliwienie. No i kwiatek paskudny ogolnie calkiem poprawnie rzekłbym
Kryhas Napisano 14 Październik 2004 Napisano 14 Październik 2004 Ładniutki pokój. Taki wysprzątany i wypastowany, no poprostu cudowny. Jedną rzeczą która mi się w tym pokoju nie podoba to rośliny. Są zbyt sztuszne i miejscami wyglądają puszyście.
spoon Napisano 15 Październik 2004 Napisano 15 Październik 2004 można by rzeczywiście "spersonalizować" ten pokój, bo wygląda jak hotelowy czy coś takiego. a tak poza tym to spoko.
Gość cwieq Napisano 15 Październik 2004 Napisano 15 Październik 2004 fajnie tylko ja bym dał tam kompa , projektor i plansze- można siedzieć calymi dniami przed maxem ;]
ognisty Napisano 16 Październik 2004 Napisano 16 Październik 2004 nieźle mieć taką chaciore :) super!
Tr3sor Napisano 16 Październik 2004 Napisano 16 Październik 2004 He a ja bym powinol tylko ten sprzecik grający :) ogolnie wypasny pokoik posiedzial bym w nim :)
Rekomendowane odpowiedzi