Napisano 21 Wrzesień 200420 l vizka pokoju ktory robilem od jakiegos czasu, wiem ze rendery nie najlepsze (ziarno) ale na wiecej na razie nie moge sobie pozwolic :( max6 + vray ..:: render1::.. ..:: render2::.. ..:: render3::.. ..:: render4::..
Napisano 21 Wrzesień 200420 l No tutaj to widzę prace o wiele lepiej zrobione niż SCENA 3D: Pokoj 'G' ver2 VIZ Fajne ujecie ..:: render4::.. Tak trzymaj Stary (Wizki to jest to he he)
Napisano 21 Wrzesień 200420 l ładnie ale trochę pustawo - wnętrze robi wrażenie bardzo surowego co powoduje powstanie niepożądanego pogłosu (echa) - same żaluzje nie wystarczą do wytłumienia - proponuję powywieszać duże maty tłumiące na ścianie głównej i bocznej w formie dużych "ekranów" w innym kolorze oczywiście pełniące także rolę dekoracyjną i/lub dodać jakieś naścienne akcenty drewniane. Prosi się także więcej zieleni zamiast dwóch zdechłych palm - rośliny pełnią rolę rozpraszaczy dźwięku co znacznie poprawia odsłuch! Na podłoge przed kanapą rzuć gruby puszysty dywan, który poprawi bas z kolumn przednich poza tym w systemie nie ma sub-a - powinien być gdzieś tam bo to duże pomieszczenie więc dodałby tam nieco przyjemnego łomotu! Acha rzuca się w oko dziwne spłaszczenie kadru: koła = elipsy to efekt zamierzony czy niepawidłowy aspect ratio? Ale powiem Ci, że mimo tych kilku braków - scena i tak sympatycznie się prezentuje, chciałoby się zasiąść tam i wcinając LAYSy obejżeć jekiegoś Matrixa ;)) Pozdro
Napisano 22 Wrzesień 200420 l Autor dzieki za komenty, MareG Twoje sugestie uwzglednie kiedy znow wezme sie za ta scenke :) P.S. odwzorowalem zestaw kolumn z gazety HI-FI no i wydawalo mi sie ze ten glosnik pod DVD jest wlasnie sub'em...
Napisano 22 Wrzesień 200420 l Głośnik pod DVD to center - sub jest większą skrzynką i stoi zwykle z tyłu, albo gdzieś na uboczu. Ale jako ciekawostka - faktycznie zestaw kolumn Eltax "Kopenhagen" - który pokazałeś, jak i inne Eltax'y nie mają w komplecie subów - dziwna polityka!
Napisano 22 Wrzesień 200420 l Te puste białe ściany przerazają, jak napisał MareG przez to pomieszczenie wydaje sie byc strasznie sterylne. Reszta mi sie podoba, ladne wykonanie.
Napisano 22 Wrzesień 200420 l ladnie ale troche nie proporcionalne uposarzenie ale ogolnie renderek wzorowy troche chlodem wieje w tym pokoju:]
Napisano 23 Wrzesień 200420 l no do wzorowego to mu troche brakuje choćby tego zeby nie było tych syfów na żaluzjach w takich miejscach łatwo a ortefakty z GI i czasem trudno sie z tym uporać ale tozadne usprawiedliwienie. No i kwiatek paskudny ogolnie calkiem poprawnie rzekłbym
Napisano 14 Październik 200420 l Ładniutki pokój. Taki wysprzątany i wypastowany, no poprostu cudowny. Jedną rzeczą która mi się w tym pokoju nie podoba to rośliny. Są zbyt sztuszne i miejscami wyglądają puszyście.
Napisano 15 Październik 200420 l można by rzeczywiście "spersonalizować" ten pokój, bo wygląda jak hotelowy czy coś takiego. a tak poza tym to spoko.
Napisano 15 Październik 200420 l fajnie tylko ja bym dał tam kompa , projektor i plansze- można siedzieć calymi dniami przed maxem ;]
Napisano 16 Październik 200420 l He a ja bym powinol tylko ten sprzecik grający :) ogolnie wypasny pokoik posiedzial bym w nim :)