Napisano 6 Październik 201410 l Przy robieniu przeróbek projektu "gotowca" pod dyktando klienta, naszło mnie aby się zmierzyć z cinemą jeśli chodzi o exteriory. Co z tego wyszło widać poniżej :) Walcie prosto z mostu co poprawić nad czym popracować, z góry dziękuję :) Soft c4d+vray+ps , wspierałem się maxem w tworzeniu vray proxów zielska :) Edytowane 6 Październik 201410 l przez skalpel3d
Napisano 6 Październik 201410 l Autor takie światła ma klientka i tak rozstawione( sam przeżyłem wstrząsa bo cena royal -botania jest po prostu obłędna ale to były jakieś podróbki:) ). Zielsko i jego ustawienie jest odwzorowane ze stanem realnym działki.
Napisano 7 Październik 201410 l t... Zielsko i jego ustawienie jest odwzorowane ze stanem realnym działki. Fix the reality. Poprzestawiaj roślinki. :cool: Bardzo ładny render, i, szczerze powiedziawszy, bardzo ciężko będzie (dla mnie, rzecz jasna) znaleźć istotne różnice między C4D i 3DS. Po prostu czysty, profesjonalny obrazek. Pozdrawiam, ... na ostatnim planie troszkę nasycone kolorki, ale to nie render, tylko tło i PS, taki szczególik... Może troszkę wyciszyć?
Napisano 7 Październik 201410 l Wszystko super wizka jak to dla domku typowego:) Widac, ze ogarnales juz sporo Cinemy. Jedyne co bym zmienil/dodal to : - kosze dachowe w zalamaniu plaszczyzn dachowki taki detal ale bez tego dach bedzie przeciekac i oko jakiegos ogarnietego inwestora szybko wylapie - dodal bym nieba w kazdym widoku - chyba samochodu bym sie pozbyl albo jakos inaczej ustawil bo zbiera duzo uwagi i tak jakby gubi sie przez niego skale obiektu - okna na najdluzszej scianie emanuja jakims dziwnym swiatlem, a powinny byc najciemniejsze ze wszystkich - no i jedna bardzo drobna rzecz (ale to moze tylko mi nie pasuje) krzywizna brzozy jakby wykrzywia mi obrazek, wiem ze jest prosty ale nie komponuje sie tam w zaden sposob, moze warto ja obrucic? - aaa i teki detal detali zamknij okno dachowe bo zabawnie wystaje:)
Napisano 7 Październik 201410 l Autor lumberjack dzięki , porady uwzględnię w kolejnych pracach na cinemie, to co się tam świeci z tyłu domku to coś się nie tak działo z materiałem parapetów :)
Napisano 16 Październik 201410 l Fajnie zobaczyć ze i skalpel3d wrzuca coś w tym temacie :) oby częściej. Co do tematu - tak jak rozmawialiśmy, i w cinemie można uzyskać bardzo dobre wizualizacje i jak widać i w tym sofcie rządzisz. Sama praca bardzo przyjemna, zwłaszcza podoba mi się ujęcie drugie - gra cieni, jest zielono, jest konkretnie i klimatycznie. Czekam na kolejne prace.
Napisano 16 Październik 201410 l Co to za reklamy? Dzisiaj juz drugi taki gosc... 2-3 posty w bezsensownych tematach sprzed paru lat a w sygnie apteka albo mechanik ;D Ode mnie moze troche durne pytanie: nie ma roznicy pod jakim programem jest vray? Tak samo renderuje w maxie/cinemie/sketczupie? W zalozeniu wersja ta sama.
Napisano 16 Październik 201410 l Autor Reynevan zasadniczo vray to vray, wszystkie nastawki samego silnika praktycznie takie same, nie wiem jak to wygląda pod sketchupem ale mam doświadczenie z vrayem z maxa, c4d i rhino, natomiast budowa shaderów to już inna bajka i tu jak dla mnie wygrywa c4d