Napisano 18 Październik 201410 l Witam, Pytanie jak w temacie. Jak się pozbyć tych ciemnych bucketów na renderze? Trawa jako xRef object. Soft 3ds max 2015, vray 2.4. Edytowane 18 Październik 201410 l przez 3d_operator
Napisano 18 Październik 201410 l na ilu komputerach to było renderowane? Jak na kilku - któryś nie dostał mapy GI lub wszystkich tekstur. Sprawdź, czy każdy z kompów ma do tych elementów bezproblemowy dostęp.
Napisano 18 Październik 201410 l Mnie czasami też się to trafia. "...któryś nie dostał mapy GI..." Jak zabezpieczyć się przed taką "dolegliwością"?
Napisano 18 Październik 201410 l Autor Dzięki za odpowiedzi. Renderowane na 1 komputerze. Może to ma związek z PhysX? Pod 3ds 2015 nie mogę zainstalować. Rozpakowuje do katalogu i nie wiem co dalej, w necie przeczytałem, że klika się dalej i samo się instaluje. U mnie jakoś to nie działa :( Może to trzeba rozpakować da jakiegoś katalogu maxa? Normalsy są ok. Cały dzień z tym walczę i bez skutku :( Chyba będzie trzeba napisać do ChaosG. Edytowane 18 Październik 201410 l przez 3d_operator