Lukasz2244 Napisano 30 Październik 2014 Share Napisano 30 Październik 2014 (edytowane) Witajcie, Postanowiłem "wymodelować" lokomotywę :). Na razie bardzo mało, wstawiając już teraz zapewni to mi pewną mobilizację do dalszej pracy :). Pozdrawiam Łukasz Edytowane 10 Listopad 2014 przez Lukasz2244 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 31 Październik 2014 Autor Share Napisano 31 Październik 2014 (edytowane) i tak na zakończenie dnia, ostatni dziś render. Edytowane 2 Listopad 2014 przez Lukasz2244 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DrRambo Napisano 31 Październik 2014 Share Napisano 31 Październik 2014 a bedzie sie ruszaaaaaaac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 31 Październik 2014 Autor Share Napisano 31 Październik 2014 a bedzie sie ruszaaaaaaac? No to z rana poprawiłeś mi humor:). Nie planowałem z braku umiejętności by wprawić to w ruch. Ale dzięki za sugestię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 31 Październik 2014 Share Napisano 31 Październik 2014 Nie wierzę kogo widzę! lokomotywka fajna rzecz tylko czemu taka wczesna? Chyba że to na rozgrzewkę, potem zrób tą :) : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 31 Październik 2014 Autor Share Napisano 31 Październik 2014 (edytowane) Cześć Wojtku, faktycznie troszkę mnie nie było. Jednak na forum wieczorkami jestem codziennie i przyglądam się Waszym poczynaniom!. Jak będę miał choć 10% Twoich umiejętności to może skuszę się na nią, oczywiście tylko pooglądać ją z bliska :).Nie te progi :). Poniżej, poprawiłem koła zębate. Mam nadzieję, że troszkę lepiej to zaczyna wyglądać. Edytowane 2 Listopad 2014 przez Lukasz2244 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 1 Listopad 2014 Autor Share Napisano 1 Listopad 2014 Na tą chwilę, dodałem parę szczegółów, zostało jeszcze troszkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 2 Listopad 2014 Share Napisano 2 Listopad 2014 Ciekawe jak to z materiałami będzie wyglądać.... miodny metal poproszę na wszystko! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 2 Listopad 2014 Autor Share Napisano 2 Listopad 2014 Dodałem parę rzeczy, zostało już niewiele. Zastanawiam się czy robić go z wózkiem czy też nie. No ale zobaczy się. Co do tekstur Wojtku, mam zamiar zrobić go lekko "przyrdzewiałego". Jaki będzie efekt :). Sam nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 4 Listopad 2014 Autor Share Napisano 4 Listopad 2014 Zastanawiam się na końcową sceną, chciałbym pójść coś w ten deseń. Co myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 4 Listopad 2014 Share Napisano 4 Listopad 2014 Moze być! :) nie zapomnij o pajęczynach w rogach szopy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 4 Listopad 2014 Share Napisano 4 Listopad 2014 bardzo fajnie to wyglada. ale teraz lokomotywa jest oswietlona rownomiernie, moze byc przez to nudna, moze dodaj dziore w dachu ktora bedzie oswietlac jaki fragment lokomotywy wtedy super jak tam wstawisz smugi powietrza i wirujacy w nich kurz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jatat Napisano 4 Listopad 2014 Share Napisano 4 Listopad 2014 Fajnie wygląda ale szkoda że tylko kocioł bez reszty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szwadron Napisano 4 Listopad 2014 Share Napisano 4 Listopad 2014 Fajnie to wygląda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 6 Listopad 2014 Autor Share Napisano 6 Listopad 2014 Chyba po 30 przymiarkach, wybrałem ten materiał. Nie mam pojęcia czy w dobrym kierunku idę, dlatego proszę Was o wytyczne :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 6 Listopad 2014 Share Napisano 6 Listopad 2014 moze i jest ok, ale tak jak we wczesniejszym poscie wspominalem nic nie oswietla tej lokomotywki wiec material tez bedzie slabo wygladal, popraw oswietlenie wtedy bedzie mozna cos powiedziec jak swiatlo zagra na modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 6 Listopad 2014 Autor Share Napisano 6 Listopad 2014 Ok, dzięki zaraz poprawię oświetlenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 10 Listopad 2014 Autor Share Napisano 10 Listopad 2014 Trochę to dłużej mi zajęło niż się spodziewałem. Myślę, że taki materiał pozostanie. Nie mam już siły i wiedzy by to lepiej zrobić. Zostaję jeszcze dodać parę szczegółów wnętrza i co najgorsze dobrać odpowiednie materiały. Moje pytanie do Was. Jaki parametr w v-ray powoduję, że szczegóły są lepiej widoczne. materiał mam ustawiony Sub na 24, światła na 12. Irradiance na medium. Teraz wydaję mi się, że render nie jest "zamglony" a zazwyczaj taki mam :/. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi