Wirnik Napisano 2 Listopad 2014 Napisano 2 Listopad 2014 Poszukuję tutoriali sposobów i podpowiedzi jak zrobic skórę taką jak na zwierzetach futerkowych czyli luźna gdzie kości i mięśnie przemieszczają się w skórze nie zawsze ciągnąc ją za sobą. Poszukuję raczej w miarę prostych sposobów które nie wymagaja budowania calego ukladu miesniowego . Rozwiązania dla 3d max. Dzięki za podpowiedzi.
Traitor Napisano 2 Listopad 2014 Napisano 2 Listopad 2014 http://www.mariussilaghi.com/products/jiggle ewentualnie Flex
Miłosz3ds Napisano 2 Listopad 2014 Napisano 2 Listopad 2014 Albo to, od Paula: druga i trzecia część na jego kanale.
Wirnik Napisano 2 Listopad 2014 Autor Napisano 2 Listopad 2014 Dzięki ale nie chodzi mi o dynamikę mięśni tylko skórę , dla przykładu kocia tylna łapa przy stopie skóra jest przypięta do mięśnia ale już na kolanie skóra jest luźna, staw kolanowy pływa w tej skórze.
Kris_R Napisano 2 Listopad 2014 Napisano 2 Listopad 2014 To może, żeby nie szukać za daleko, wbudowany w maxie system CAT. Ma implementację czegoś, co produkcyjnie potrafi dać taki efekt o jakim pisałeś. Potrzeba do tego podpięcia CAT Muscles. Choćby jednej płaszczyzny w miejscu, gdzie ma następować skin sliding.
Wirnik Napisano 2 Listopad 2014 Autor Napisano 2 Listopad 2014 Dzięki Kris_R, No właśnie walczę z tematem CAT Muscles i mam nadzieję że dam radę chociaż na razie nie natrafiłem na dobry tutorial
Rekomendowane odpowiedzi