Napisano 7 Listopad 201410 l Witam ponownie Ostatnio dawno się tutaj nie udzielałem dlatego teraz często będę wrzucał moje prace z ostatniego półrocza :) Chciałbym wam zaprezentować domek katalogowy, którego adaptację wykonywaliśmy w naszej pracowni. Na życzenie klienta mieliśmy przeprojektować, oprócz oczywiście wnętrza, elewację ( oczywiście nie w całości tylko w detalu ). Zmiany w zewnętrznej bryle, które wprowadziliśmy : 1. Wstawki z płyt z betonu architektonicznego 2. Zadaszenie wejścia podparte na drewnianych słupkach zamiast na betonowych kolumnach 3. Okna na poddaszu w formie portfenetrów ze szklanymi balustradami ( wcześniej były normalne okna 150x150) 4. nad tarasem zaprojektowaliśmy drewnianą pergolę z rozwijanym zadaszeniem. ps. Masywne 3 metrowe ogrodzenie z betonowej ściany jest tylko w wizualizacji ( nie chciało mi się za bardzo wstawiać tła :) )
Napisano 7 Listopad 201410 l O ja - ale te zwierzaki i ludziki z simsów psują cały odbiór niestety. Dlaczego je wstawiliście ? WHY ?
Napisano 7 Listopad 201410 l Pierwszy wygląda jak żart :), karykatura wizualizacji. Drugi cukierkowy ale technicznie bardzo ok, fajna zieleń. W obu obrazkach dom przytłoczony jest przez dodatki i otoczenie, jakby na drugim planie.
Napisano 7 Listopad 201410 l Katalogowiec bardzo fajnie wyratowaliście, bardzo Lubie oglądać takie zmiany, gdzie niedużym kosztem prosty projekt zmienia sie nie do poznania i nabiera charakteru, ale wizka epicko przegięta :). Oczywiście chodzi mi tylko o ludzi itp. sama prezentacja architektury jest więcej niż wzorowa.
Napisano 7 Listopad 201410 l Autor Dzięki za uwagi. Trochę się jednak wytłumaczę z tych karykaturalnych wizualizacji :) Tutaj chciałem wam pokazać architekturę i nasze zmiany w katalogowcu, cieszę się że się podobają. Sam projekt powstał na zlecenie inwestora, którego dość długo znamy osobiście, można powiedzieć, że jest przyjacielem naszego biura, gdyż prowadzi firmę z którą często współpracujemy. Z założenia zrobiłem wizke, która miała być śmieszna, taka nieco inna od normalnych wizualizacji architektury, z jakąś historyjką, gdzie projekt będzie tylko tłem. Miał to potem powysyłać do znajomych czy wrzucić na fesjsbuka :)
Napisano 14 Listopad 201410 l Mi się jeszcze chce śmiać z tego kota wielkości dużego psa :) Ale ogólnie wizki są naprawdę fajne, bajkowa kolorystyka , fajnie odrealnione Duży plusior i front. Nie zawsze musi być na poważnie i realistycznie :)