Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,

Long time no see. :)

Ale jak to się mówi, jak trwoga to na forum.

Od klienta jest zapotrzebowanie na animację odpakowywania czekolady, problem w tym, że czekolada nie jest zapakowana w opakowanie składane tylko zgrzewane.

Całość musi odbyć się naturalnie, od wierzchołków zgrzewu wzdłuż czekolady aż do kompletnego otwarcia.

Podejrzewam, że może cloth by sobie mógł z tym poradzić albo coś pochodnego?

Póki co moje próby spełzają na crashowaniu maxa bez większego efektu.

33adxqt.jpg

Nie mam pojęcia jak to rozmontować, nigdy nie siedziałem w takich rzeczach.

Każdy pomysł się liczy.

Z góry dzięki!

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 2,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Robilem kiedys cos takiego na strone Wedla. Uzylem morphow, albo animowalem bezposrednio vertexy (nie pamietam dokladnie). Dalbym sobie zupelnie spokoj z symulacjami clotha. Material jest sztywny, zrobisz to szybciej z palca.

Napisano

moze spróbuj lattice, powinno dac bardzo elegancką animację i łatwą w kontroli.

Napisano

Jeżeli to ma być coś w rodzaju zamka błyskawicznego. To wystarczy zrobić obiekt zamknięty i morpha do tego z otwartym opakowaniem. Spiąc całośc za pomocą volume Selecta i zanimować obiekt, który by otwierał zamykał czekoladę, np. Boxa skalowanego. W volume select oczywiście, żeby było wszystko płynne, użyj soft selectiona. Jeżeli do tego mają dojść różnego rodzaju wyginania, to wystarczy zrobić prostego rigga, najlepiej ze strechami i masz wtedy pełną kontrolę.

Zapomnij o jakichkolwiek symulacjach, za dużo czasu na to stracisz a i tak się to nie uda.

Pozdrawiam

Napisano
Jeżeli to ma być coś w rodzaju zamka błyskawicznego. To wystarczy zrobić obiekt zamknięty i morpha do tego z otwartym opakowaniem. Spiąc całośc za pomocą volume Selecta i zanimować obiekt, który by otwierał zamykał czekoladę, np. Boxa skalowanego. W volume select oczywiście, żeby było wszystko płynne, użyj soft selectiona. Jeżeli do tego mają dojść różnego rodzaju wyginania, to wystarczy zrobić prostego rigga, najlepiej ze strechami i masz wtedy pełną kontrolę.

Zapomnij o jakichkolwiek symulacjach, za dużo czasu na to stracisz a i tak się to nie uda.

Pozdrawiam

To nie ja pytałem, ale tez bardzo mocno dziękuję:) Człowiek życie całe wizki robi i jak animacja się pojawi to zdziwienie...i takie zdziwienie już właśnie przeżyłem ostatnio kurcze - i patrz - ktoś znał odpowiedź, szkoda że nie zapytałem:( Szacun i jeszcze raz dzięki za wiedzę!