Napisano 22 Luty 201510 l Autor @mk & @zlyczlowiekNo spróbuję zaplanować to jak piszecie :). Teraz robię kelpie, konika z legend celtyckich. Pierwszy raz maluje konia. Proszę o rady co do kolorystyki i ogólne takie... (grzywa i ogon jeszcze na pewno poprawiona będzie, bo ma to przypominac ogień, a teraz tak nie jest) Dwie wersje:
Napisano 22 Luty 201510 l dam ci rade, nie baw sie na tym etapie w upraszczanie niczego ani ograniczanie ruchow pedzla. weź sobie porządną fote konia, przemaluj go jakimś w miare prostym braszem dokladnie, potem domaluj jakies swoje efekty, pobaw sie efektami, az nabierze fajne kolory, a na samym koncu weź jakies fajne brusze i pobadziewiuj elementy w tle, czy takie mniej wazne, zeby bylo bardiej malarsko noł ofens yoł
Napisano 22 Luty 201510 l Autor Widzę, że jedna osoba kliknęła w poście Rozpu (Rozpa?) na "nie". Miło byłoby, gdyby jeszcze napisała czemu się nie zgadza. Może mi Rozpu źle doradza coś, a ja o tym nie wiem? :D. Rozpu co miałeś na myśli pisząc "nie baw się w upraszczanie i ograniczanie ruchów pędzla"? Bo za bardzo nie wiem o co chodzi, zwłaszcza z tym ograniczaniem ruchów pędzla. I co miałeś na myśli pisząc "pobadziwiuj elementy w tle"? Co to za słowo w ogóle? :P. Jeśli chodzi o tę ilustracje chciałbym to namalować w stylu ilustracji Wlopa (Wang Ling'a). Mam nawet jego pędzle. Ale cholera nie wiem jak :D.
Napisano 23 Luty 201510 l Autor Czy któraś z poniższych opcji idzie w dobrym kierunku? Jak z kolorystyką?
Napisano 23 Luty 201510 l Autor @PolakParafii Ok, dzięki Aitvaras, smok w postaci ognistego koguta, opiekun bogactwa. Jakieś rady, sugestie? Będę wdzięczny za wszelkie :)
Napisano 2 Marzec 201510 l Autor Wróciłem do kota, sporo pozmieniałem. Ale będę wdzięczny za wszelkie rady i poprawki :)
Napisano 2 Marzec 201510 l Fajny =) chociaż wygląda jak dla mnie jakby się przewracał właśnie na lewy bok =P łapy dałbym bardziej w lini prostej albo poprawił podłoże żeby było bardziej proste.
Napisano 4 Marzec 201510 l wbrew pozorom nie wystarczy kotu wbić w grzbiet patyków ze skrzydłami by mógł fruwać. obczaj sobie w googlach anatomie ptaków, smoków, nietoperzy, zobacz jakie miesnie za co odpowiadaja i postaraj się zrobic to tak, zeby bylo wiarygodnie mam na mysli cos takiego https://www.google.pl/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0CAcQjRw&url=http%3A%2F%2Fchiseledrocks.com%2Fmain%2Fgalleries%2Fdragon_anatomy%2Ftopics%2Fdragon_anatomy_muscles&ei=11X3VLTWBoHQOKaSgGg&bvm=bv.87519884,d.d24&psig=AFQjCNG9LmwkHCxmTp3Oec98TY7hZmKjHw&ust=1425581902787789 tam są mięśnie, kości, wszystko jest do czegoś przymocowane. inaczej nie ma prawa działac yoł noł ofens xd
Napisano 5 Marzec 201510 l Autor @DPFantasy, dzięki :). Ucieka może, ale taką chciałem zastosować kompozycję i taką zostawię chyba już. @Rozpu, ogladalem rozne anatomie, nawet filmy slowmotion jak lądują i startują ptaki. Ale potrzebowałem czegoś takiego co Ty załączyłeś. Takiej anatomii smoka. Spróbuję jeszcze powalczyć z tymi skrzydłami. Dzięki :)
Napisano 8 Marzec 201510 l Autor Ellyllon - elf z wierzeń Celtów. Uwielbia jeść muchomory, dlatego najczęściej można go spotkać w miejscach, gdzie występują te grzybki :). Edytowane 8 Marzec 201510 l przez Sinusoida
Napisano 9 Marzec 201510 l Wg mnie oryginalna praca przedstawia się lepiej. Konwencyjnie wszystko bardziej trzyma się kupy. Dodatkowo nie ma brudnawych cieni, które miały dodać realizmu i posępności(?), ale odebrały artowi to coś. Chociaż pomysł na zmianę używki z jednej na drugą jest ciekawy :D Edytowane 9 Marzec 201510 l przez elwiko
Napisano 9 Marzec 201510 l Autor @Polakparafii chłopie, ale żeś zmasakrował mojego biednego małego elfa :D. Umorusałeś go nieźle w błocie. Mama nie będzie zadowolona. Ale jak zobaczyłem na co zamieniłeś grzybka to się uśmiechnąłem :). @elwiko w sensie, że ta moja się prezentuje lepiej rozumiem czy over polaka : D? Jeszcze dodam do grzybków parę maźnięć, aby były mokre jak sromotniki z prawdziwego zdarzenia :). Może i przybrudzę trochę elfa, ale bez użycia takich brudów, których użył Polak. W mojej pracy rumieńce są za czerwone chyba. A to przy okazji:
Napisano 9 Marzec 201510 l @Sinusoida Ouch, zjadło mi słowo klucz. "Oryginalna praca". Chodziło mi o twojego arta ;)
Napisano 17 Kwiecień 20159 l Autor Jakiś czas nic nie wrzucałem, bo pisałem prace lic., ale już jest spoczko :D. Studium portretu na podstawie fotografii Steve'a Diet Goeddego.
Napisano 20 Lipiec 20159 l Autor @DraxMustHurt dziękuję bardzo! Cieszę się, że się podoba :). Praca jest już na wyższym poziomie, ale na potrzeby tejże wykonałem -za sugestią znajomego z maxa - studium ważki, które zamieszczam poniżej.
Napisano 21 Lipiec 20159 l Autor Szybki szkic z wczoraj. Wdzięczny będę za wszelkie wskazówki, które pozwolą uczynić takie przyszłe prace lepszymi, bardziej seksownymi itd. :D. Teraz bawię się trochę nowym tabletem, ale czeka mnie powrót do książek Loomisa ;).
Napisano 14 Maj 20168 l Autor Dawno mnie tu nie było. Wstawiam dwie nowe prace... Napiszcie proszę co o sądzicie, co można poprawić etc. Wdzięczny będę za wszelkie wskazówki ;). Edytowane 14 Maj 20168 l przez Sinusoida