susanthedeath Napisano 24 Listopad 2014 Napisano 24 Listopad 2014 (edytowane) Witam. Prezentuję wyniku lepienia modelu Syreny 110 (prototyp z lat 60) oraz Syreny 110 Bosto - to już moja inicjatywa :) To czyste rendery bez postprodukcji. 3DS z mentalreyem Edytowane 8 Grudzień 2014 przez susanthedeath
susanthedeath Napisano 28 Listopad 2014 Autor Napisano 28 Listopad 2014 Mam pytanie. Próbuje zrobić widok od przodu z włączonymi reflektorami. Na razie uzyskałem taki efekt: ale nie jestem z efektu bardzo zadowolony a render zajął 2 godziny! Czy jest jakiś tutorial na uzyskanie takiego efektu - tylko lepiej. Szukałem ale nic ciekawego nie znalazłem. Z góry dziękuję.
Pawlito Napisano 28 Listopad 2014 Napisano 28 Listopad 2014 Szybkie postpro: -światła powinny dawać barwę żółtą - to wygląda jak z ledowej latarki -źródło światła znacznie jaśniejsze (powinno "wypalać" oczy) -w postpro tutaj można zasugerować ruch, trzeba dać mgłę z motion-blurowanej warstwy chmur i nałożyć na render w trybie mnożenia -światło wolumetryczne u ciebie na renderze wychodzi ze środka żarówki, a powinno iść już od brzegu reflektora.
susanthedeath Napisano 28 Listopad 2014 Autor Napisano 28 Listopad 2014 Super właśnie o coś takiego mi chodziło. Poblask na reflektorach uzyskałem materiałem z self luminosity z nałożonym falloff i to wszystko co udało mi się z tego wyciągnąć przez cały dzień. Muszę znaleźć lepszy sposób na mocniejsze jarzenie Na pewno tak jak napisałeś potrzebne jest "szersze" źródło światła
susanthedeath Napisano 30 Listopad 2014 Autor Napisano 30 Listopad 2014 Syrenka gotowa na rajd Monte-Carlo
susanthedeath Napisano 8 Grudzień 2014 Autor Napisano 8 Grudzień 2014 do kompletu powstaje Warszawa 210 koplet będzie się prezentował tak oto:
susanthedeath Napisano 16 Grudzień 2014 Autor Napisano 16 Grudzień 2014 Dalsze prace postępują dość powoli, ze względu na dość słabą dokumentację fotograficzną, a nie mam czasu jechać do W-wy obfotografować oryginał.
susanthedeath Napisano 26 Luty 2015 Autor Napisano 26 Luty 2015 w końcu miałem trochę czasu oto efekty Warszawa 210, Syrena 110, SFA 4 Alfa wszystko to prototypy z lat 60' z wyjątkiem transportera rajdówki, tu tylna część pojazdu to moja twórczość nadal poszukuję odpowiedniego materiału na lakier, stąd też poszczególne rendery różnią się materiałami
nCar Napisano 27 Luty 2015 Napisano 27 Luty 2015 Jak dla mnie, bardzo ładnie wyszło :) Miło się ogląda.
KapitanAs Napisano 7 Marzec 2015 Napisano 7 Marzec 2015 Bardzo fajne modele, widać pasję i dbałość o detal. Szkoda tylko, że zgodność z oryginałami mocno kuleje. Porównałem Twój model SFA 4 Alfa ze zdjęciami i sporo odbiega od rzeczywistości.
susanthedeath Napisano 7 Marzec 2015 Autor Napisano 7 Marzec 2015 Szkoda tylko, że zgodność z oryginałami mocno kuleje. Porównałem Twój model SFA 4 Alfa ze zdjęciami i sporo odbiega od rzeczywistości. a to zależy który prototyp SFA Alfa ponieważ powstały dwa mocno się różniące. Pierwszy był ten zaprojektowany przez Beksińskiego: okazał się dla naszych cebulastych władz oczywiście zbyt radykalny i Beksiński go przeprojektował na to: ale oczywiście ten projekt również utrącono wraz z Warszawą 210
zaki79 Napisano 7 Marzec 2015 Napisano 7 Marzec 2015 Wersja rajdowa na lawecie prezentuje się bardzo fajnie.
Rekomendowane odpowiedzi