Napisano 24 Listopad 201410 l Witam. Prezentuję wyniku lepienia modelu Syreny 110 (prototyp z lat 60) oraz Syreny 110 Bosto - to już moja inicjatywa :) To czyste rendery bez postprodukcji. 3DS z mentalreyem Edytowane 8 Grudzień 201410 l przez susanthedeath
Napisano 28 Listopad 201410 l Autor Mam pytanie. Próbuje zrobić widok od przodu z włączonymi reflektorami. Na razie uzyskałem taki efekt: ale nie jestem z efektu bardzo zadowolony a render zajął 2 godziny! Czy jest jakiś tutorial na uzyskanie takiego efektu - tylko lepiej. Szukałem ale nic ciekawego nie znalazłem. Z góry dziękuję.
Napisano 28 Listopad 201410 l Szybkie postpro: -światła powinny dawać barwę żółtą - to wygląda jak z ledowej latarki -źródło światła znacznie jaśniejsze (powinno "wypalać" oczy) -w postpro tutaj można zasugerować ruch, trzeba dać mgłę z motion-blurowanej warstwy chmur i nałożyć na render w trybie mnożenia -światło wolumetryczne u ciebie na renderze wychodzi ze środka żarówki, a powinno iść już od brzegu reflektora.
Napisano 28 Listopad 201410 l Autor Super właśnie o coś takiego mi chodziło. Poblask na reflektorach uzyskałem materiałem z self luminosity z nałożonym falloff i to wszystko co udało mi się z tego wyciągnąć przez cały dzień. Muszę znaleźć lepszy sposób na mocniejsze jarzenie Na pewno tak jak napisałeś potrzebne jest "szersze" źródło światła
Napisano 8 Grudzień 201410 l Autor do kompletu powstaje Warszawa 210 koplet będzie się prezentował tak oto:
Napisano 16 Grudzień 201410 l Autor Dalsze prace postępują dość powoli, ze względu na dość słabą dokumentację fotograficzną, a nie mam czasu jechać do W-wy obfotografować oryginał.
Napisano 26 Luty 201510 l Autor w końcu miałem trochę czasu oto efekty Warszawa 210, Syrena 110, SFA 4 Alfa wszystko to prototypy z lat 60' z wyjątkiem transportera rajdówki, tu tylna część pojazdu to moja twórczość nadal poszukuję odpowiedniego materiału na lakier, stąd też poszczególne rendery różnią się materiałami
Napisano 7 Marzec 201510 l Bardzo fajne modele, widać pasję i dbałość o detal. Szkoda tylko, że zgodność z oryginałami mocno kuleje. Porównałem Twój model SFA 4 Alfa ze zdjęciami i sporo odbiega od rzeczywistości.
Napisano 7 Marzec 201510 l Autor Szkoda tylko, że zgodność z oryginałami mocno kuleje. Porównałem Twój model SFA 4 Alfa ze zdjęciami i sporo odbiega od rzeczywistości. a to zależy który prototyp SFA Alfa ponieważ powstały dwa mocno się różniące. Pierwszy był ten zaprojektowany przez Beksińskiego: okazał się dla naszych cebulastych władz oczywiście zbyt radykalny i Beksiński go przeprojektował na to: ale oczywiście ten projekt również utrącono wraz z Warszawą 210