Jump to content
  • 0
Excommunicator

Blender - Corona - Render - Material

Question

Witam, mam problem z dodaniem textury do obiektu w blenderze (Corona).

 

Korzystam z poradnika http://chocofur.com/5-materials.html

 

Jak robię zgodnie z poradnikiem, to po dodaniu textury do obiektu, przy renderowaniu nie wyświetla materiału na obiekcie tylko cały obiekt jest w jednym kolorze. Np. dodaje texture ( ciemno brązowe deski ), to przy renderingu cały obiekt ma kolor ciemno brązowy, bez efektu desek. Pomimo, że na preview podglądzie widoczna jest textura. Co może być przyczyną? Dla zwizualizowania zdjęcie, bo zapewne nie pokumaliście co mam na myśli. :P

0EsLere.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

6 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Dzięki za odpowiedź, niestety tak mi się zdjęcie zrobiło, ale jak dodam tam texture - normalnie zawsze oddaję. To jest tak samo. :(

 

Ps. tam textura jest dodana, tylko ma nazwę "texture", jeżeli o to Ci chodzi.

 

Jak zauważyłem, nawet jak ustawiam zwykły kolor bez jakichkolwiek textur, dodaję np odbicie, czy przeźroczystość to tylko sam kolor zostaje, pomimo ze na preview widać to co zrobiłem. Czekam na rady. :P

Edited by Excommunicator

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Może nie ten materiał? W maxie tak jest, że Corona ma swój własny shader.. tak strzelam w ciemno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

We are using cookies. Read about our Privacy Policy