Napisano 3 Grudzień 201410 l Oficjalnego wydania doczekał się właśnie plugin dla After Effects - Element 3D V2 od zespołu VideoCopilot. W związku z tym Andrew Kramer przygotował dosyć szczegółowy przegląd nowości tego produktu. Pełna treść: Element 3D V2 - już dostępny
Napisano 3 Grudzień 201410 l No to teraz czekam na powtórkę z historii w postaci wysypu wszelkiej maści "black & white sphere deform motion shit"
Napisano 3 Grudzień 201410 l STRZYG - no właśnie....plugin potężny już był w wersji 1.6. Ale ciekawych rzeczy zrobionych przez użytkowników do dziś się nie doczekałem (albo nie znalazłem?)...prawda taka że często prezentacja możliwości softu Andrew jest ciekawsza niż to co ludzie potem z tym softem robią:( Sam mam Elementa 1.6 (w pracy i w chacie), i kupiłem ze względu na stosunek ceny/możliwości, ale póki co użyłem w 2 projektach tylko...
Napisano 3 Grudzień 201410 l Produktówek nikt w tym nie smiga, bo jednak za plastikowo to wychodzi. Mój kumpel robi często w elemencie prezentacje marketingowe. Bardzo dobry produkt to takich korpo-shitów. Tylko że to nie jest coś, czym się później chwali w necie:P
Napisano 3 Grudzień 201410 l A to nie jest przypadkiem tak, że After w obecnej formie nie nadaje się do obsługi takich "nowinek" ? No niby ma tą kamerę "3D", przestrzeń 3/2.5 D (po której nijak się poruszać) i inne bajery (nowy layout!!!11), ale już produkcyjne spięcie tego z takimi bajerami od Andrew Kramera jest wielce problematyczne? Nigdy z tego nie korzystałem i raczej już nie skorzystam, dlatego pytam. Swoja droga, jak patrzę na ilość rolloutów bezpośrednio w AE to aż oczy bolą.
Napisano 3 Grudzień 201410 l Przyznam, że też kupiłem 1.6 jak była promocja, ale sporadycznie używam, najczęściej do jakiś napisów, ale nowa wersja jest trochę lepiej zrobiona - myślę, że tym razem przysiądę porządnie i się pouczę i zacznę używać częściej, wielokrotnie się już złapałem na tym, ze liczę pewne rzeczy w maxie, co zabiera dużo czasu, a tu otrzymałbym identyczny rezultat, od razu i pewnie szybciej bym ogarnął ze względu na podgląd. Jedyne co mi nie pasuje to kamera w afterze, ciężko mi się nią rusza, ale mam na to jeden patent. No i ma być ten plugin do maxa, że ruszając kamera w maxie od razu rusza się w afterze, więc to + element może fajnie rozbudowac i przyśpieszyć workflow...