Napisano 5 Grudzień 201410 l Witamy, tym razem chcieliśmy Wam zaprezentować jedną z naszych ostatnich prac. Jest to małe osiedle domków jednorodzinnych autorstwa pracowni grupaplus Konstruktywne opinie mile widziane.. Soft: 3ds Max, V-Ray, Photoshop. Auto dzięki uprzejmości vizpeople;) pozdrawiamy.. be3.
Napisano 5 Grudzień 201410 l Witam. Jak zwykle od Was wizualizacje bardzo przyjemne. Bardzo spodobała mi się faktura tynku na pierwszym ujęciu, tak na drugim oraz nocnym (szczególnie właśnie na tym) rzuciła mi się w oczy powtarzalność tekstury i to w zasadzie jedyna rzecz którą bym zmienił. Pozdrawiam :)
Napisano 9 Grudzień 201410 l bardzo fajne, przejrzyste. Nasuwają sie pytania odnośnie teksturowania np klinkieru bo widoczne jest brak łączenia na rogach, czy użyty został modyfikator vraydisplacement? czy w inny sposób zostały nałożone tekstury? bo klinkier fajnie wyszedł, realistycznie. Skąd wiadomo czy skala klinkieru jest dobra? Fajny materiał zasłon półprzezroczystych. Nie wiem czy potrzebnie wstawiona jest Pani i piesio :)
Napisano 9 Grudzień 201410 l Świetne obrazki, bardzo dobry klimat i kadrowanie. Nie ma sensu czepiać się drobiazgów bo odbiór jest wzorowy, ale moją uwagę zwróciła dziwna refrakcją okien/zasłon w ujęciu nocnym. Szczególnie widać to na oknie od frontu przez które widać zniekształconą wyspę z hokerami, efekt przypomina akwarium, rzecz na ogół nie do zauważania ale jeżeli to wina materiału lub geometrii to lepiej znaleźć przyczyną i wyeliminować na przyszłość gdzie może bardzie rzucać się w oczy.