Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich.

Chciałbym przedstawić Wam scenę nad którą pracowałem w wolnych chwilach. Znowu postanowiłem przećwiczyć temat modelowania oraz exteriorów i oto są, pierwsze wizki z maxa + vray (wcześniej cinema). Wszystkie modele oprócz drzew wykonałem sam. Docelowo miało być więcej ujęć (min. wnętrze), lecz z braku czasu skończyło się na dwóch.

Pomysł na dom wziął się między innymi z zamiłowania do dirt jumpingu, niestety na sekwencji fotek nie występuję ja, gdyż te czasy raczej bezpowrotnie minęły. Do ujęcia nocnego postanowiłem podejść troszkę inaczej i pokazać jak widzę ten dom w fazie budowy.

Dla każdego kto zastanawia się nad przesiadką z cinemy na maxa, szczerze polecam. Po przebrnięciu przez interfejs praca stała się przyjemniejsza i szybsza (szczególnie modelowanie). W zasadzie wydaje mi się, że dzięki tej zmianie mogłem podskoczyć "lvl up". Tak czy siak to tylko moja subiektywna opinia :).

Modele najprawdopodobniej będą do ściągnięcia, może komuś się przydadzą. Info na ten temat pojawi się tutaj jak tylko znajdę trochę czasu, żeby wszystko ogarnąć.

Soft: 3ds max + vray + PS

Wszystkie opinie jak najbardziej mile widziane!

Pozdrawiam

Robert

2akl6o7.jpg

2ihqc60.jpg

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Prace bardzo ładne :) jednak jeśli mogę coś podpowiedzieć to zwróć uwagę na materiał kontenerów w nocnej wizualizacji, nie czuć że to jest metal. Niebo troszkę zbyt niebieskie (tym bardziej widoczne gwiazdy na tle ostro świecącego reflektora).

Troszkę za dużo przepaleń w obu a szczególnie w wizce dziennej.

Rowerzysta nie jest w skali (jest za mały) i trawa sprawia wrażenie dywanu choć jest ładna.

Klimat bardzo fajny. Jak byś wyeliminował te błędy to było by naprawdę świetnie :)

Gratuluje przesiadki z cinemy i odrazu tak ładnego shotu.

btw. sam kiedyś.. na początku swej drogi 3D zrobiłem taką przesiadke :D

Napisano
  • Autor

Jakub Wydro, Dzięki za wskazówki :) Na pewno zastosuję się do nich przy kolejnej pracy. Co do skali rowerzysty to moim zdaniem jest spoko, lub na granicy bo przed chwilą sprawdzałem :D. Przyjmując wysokość kontenera 2,9 m, a rowerzysty 180 cm to się nawet trzyma kupy. Może tak wyglądać, ze względu na to, że jest troszkę zgarbiony. Reasumując, odchodząc od liczb i patrząc na to surowym okiem to faktycznie mógłby być troszkę większy. Dzięki! :)

Napisano

Nieźle stresująca ta praca spawacza musi być gdy wisi nad nim kontener a i same łańcuchy są chyba trochę za krótkie :)

A rendery bardzo mi się podobają...coś innego niż zwykle.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.