Wieszcza Napisano 8 Grudzień 2014 Napisano 8 Grudzień 2014 (edytowane) Witam. Długo się zbierałam, by w końcu założyć własną teczkę. Czytuję max3d od lat, ale nigdy wcześniej nie zamieszczałam tu postów. Jest tu tylu świetnych artystów z doświadczeniem, że trochę wstyd mi się odzywać :) Ciągle się jeszcze uczę, przyjmę na klatę i będę wdzięczna za każdą konstruktywną krytykę. Z góry przyznaję, że często używam zdjęć rysując, jako referencje, czy też tekstury (spotkałam się z osobami które twierdzą, że nie powinnam tego robić). Tak więc wrzucam, parę ostatnich swoich prac. I portret Orka :) Edytowane 13 Grudzień 2014 przez Wieszcza
DPFantasy Napisano 8 Grudzień 2014 Napisano 8 Grudzień 2014 Hej :) Będę chętnie Cię podglądał jak się rozwijasz ^^
wajktor Napisano 8 Grudzień 2014 Napisano 8 Grudzień 2014 Bardzo very fajne, cool; szczególnie podobają mi się kolory w pracy z jaszczurką na tronie (czy ona się drapie po głowie? ;). I ostrość na kolumnach obok.
AlanRysa Napisano 10 Grudzień 2014 Napisano 10 Grudzień 2014 Fajne prace. Bez referencji można rysować, ale... przekonałem się że warto po nie sięgać. Tekstury natomiast przyśpieszają efekt.
Wieszcza Napisano 13 Grudzień 2014 Autor Napisano 13 Grudzień 2014 Dziękuję za odpowiedzi :) @wajktor - nieee, nie drapie się ( nie wpadłam na to by ktoś mógłby tak pomyśleć :D ) To kapłanka ludu jaszczuroludów, który czci słońce, a to co trzyma w ręce to właśnie ich symbol. (Wszystkie postacie opisał Bartosz Wegner, i są ilustracjami do gry na tablet która mam nadzieję w końcu zostanie ukończona) Ostatnie prace Speedpaint, wzorowany na zdjęciu spodobało mi się jak pada światło na twarz. Concept, studiowałam w jaki sposób rysowane są gry 2d. Na pewno wykonam więcej takich ćwiczeń :)
Wieszcza Napisano 22 Grudzień 2014 Autor Napisano 22 Grudzień 2014 Kolejne prace Starałam się tutaj poćwiczyć rysowanie pejzaży, niezbyt mi wychodzą. Dwa portrety na podstawie zdjęć.
Wieszcza Napisano 16 Sierpień 2015 Autor Napisano 16 Sierpień 2015 Dawno mnie tu nie było *wstyd* Wrzucam do teczki to nad czym ostatnio siedziałam Przykład mapy, a dokładniej mapa testowa sklecona z elementów, co by zobaczyć jak to razem wygląda i dopracować te, które za bardzo odstają od grupy :) Postacie do gry, na bazie konceptu moniki (http://www.monikoko.deviantart.com) Co prawda rysowane z rok temu, ale nigdzie ich nie pokazywałam, i nie uzyskałam żadnej opini na temat tej pracy.
Wieszcza Napisano 28 Październik 2015 Autor Napisano 28 Październik 2015 Jedna z ostatnich prac. Ktoś rozpozna scenę? :)
JonJoan Napisano 28 Październik 2015 Napisano 28 Październik 2015 Witcher. na drugim planie zerinianki (nie wiem czy tak się pisze)+ trzy kafki bodajrze. na pierwszym gerald i yen. Fajne prace.
Rozpu Napisano 29 Październik 2015 Napisano 29 Październik 2015 bardzo brudzisz kolory, bo za mało róznicujesz temperature, wszystko ma swoj lokalny kolor i praktycznie poza niego nie wychodzi, tylko walor sie zmienia. w naturze takie cos sie praktycznie nei zdarza, nawet na obiekt postawiony obok drugiego obiektu o identycznej temperaturze oddzialuje światło odbite - staje sie bardziej nasycony. oprocz tego wiekszosc obiektow w przyrodzie ma zmiany w temperaturze nawet w obrębie samego koloru lokalnego. chociazby zarózowienia na policzkach itd. to tez musisz uwzględniac. szczerze mowiac, to jesli tylko walor sie bedzie zgadzał, to wewnątrz mozesz uzywac prawie wszystkich barw swiata i nie zepsuc obrazka, a nawt dodac mu wiecej malarskosci. oczywiscie trzeba w tym rozsadku. przyjrzyj sie pracom jakichs propsów. poza tym manipuluj szarościami. jesli na średnio nasyconym fragmencie maźniesz jeszcze mniej nasyconą kreskę to całosc bedzie sie wydawała dośc nasycona, a mniej nasycony kolor bedzie sie wydawał bliższy barwie komplementarnej tego, na ktorym go maźniesz. jesli zrobisz na odwrót - najpierw walniesz na płasko mniej nasycony kolor a potem troche bardziej nasycony, to calosc bedzie miec efekt trupio blady. ogólnie szary na tle pomarańczu sprawia wrażenie błękitu a na tle błekitu - pomarańczu. to głebsze niz ci sie wydaje, oprócz takich skrajnych przypadków dziala to tez na mniejsza skale - im mniej nasycony bedzie kolor na tle pomarańczowego tym chłodniejsze bedzie sprawiał wrazenie itd. pozdro pisze o 4:31 pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi