Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam. Długo się zbierałam, by w końcu założyć własną teczkę. Czytuję max3d od lat, ale nigdy wcześniej nie zamieszczałam tu postów. Jest tu tylu świetnych artystów z doświadczeniem, że trochę wstyd mi się odzywać :)

Ciągle się jeszcze uczę, przyjmę na klatę i będę wdzięczna za każdą konstruktywną krytykę. Z góry przyznaję, że często używam zdjęć rysując, jako referencje, czy też tekstury (spotkałam się z osobami które twierdzą, że nie powinnam tego robić).

Tak więc wrzucam, parę ostatnich swoich prac.

taralash_by_wieszcza-d83ig7y.jpg

calanthila_by_wieszcza-d89419c.jpg

aslayan_by_wieszcza-d8941h6.jpgbarygar_by_wieszcza-d8941up.jpgdracus_by_wieszcza-d89424u.jpgtao_xi_by_wieszcza-d8942kc.jpgtarstab_by_wieszcza-d8942vt.jpgurthae_by_wieszcza-d89434s.jpg

I portret Orka :)

orc_portrait_by_wieszcza-d8943ka.jpg

Edytowane przez Wieszcza

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Bardzo very fajne, cool; szczególnie podobają mi się kolory w pracy z jaszczurką na tronie (czy ona się drapie po głowie? ;). I ostrość na kolumnach obok.

Napisano

Fajne prace. Bez referencji można rysować, ale... przekonałem się że warto po nie sięgać. Tekstury natomiast przyśpieszają efekt.

Napisano
  • Autor

Dziękuję za odpowiedzi :)

@wajktor - nieee, nie drapie się ( nie wpadłam na to by ktoś mógłby tak pomyśleć :D ) To kapłanka ludu jaszczuroludów, który czci słońce, a to co trzyma w ręce to właśnie ich symbol. (Wszystkie postacie opisał Bartosz Wegner, i są ilustracjami do gry na tablet która mam nadzieję w końcu zostanie ukończona)

Ostatnie prace

dark_orc_by_wieszcza-d89guk6.jpg

Speedpaint, wzorowany na zdjęciu My Morgul orc Taruk Mornakh spodobało mi się jak pada światło na twarz.

concept__vip__by_wieszcza-d89kqo3.jpg

Concept, studiowałam w jaki sposób rysowane są gry 2d. Na pewno wykonam więcej takich ćwiczeń :)

Napisano
  • Autor

Kolejne prace

practise_by_wieszcza-d8a5x3r.jpg

Starałam się tutaj poćwiczyć rysowanie pejzaży, niezbyt mi wychodzą.

portrait_by_wieszcza-d8ar0aq.jpg

portrait2_by_wieszcza-d8as6l9.jpg

Dwa portrety na podstawie zdjęć.

Napisano
  • Autor

Dawno mnie tu nie było *wstyd*

Wrzucam do teczki to nad czym ostatnio siedziałam

test_map3_by_wieszcza-d93wary.jpg

Przykład mapy, a dokładniej mapa testowa sklecona z elementów, co by zobaczyć jak to razem wygląda i dopracować te, które za bardzo odstają od grupy :)

characters_by_wieszcza-d95r9xn.jpg

Postacie do gry, na bazie konceptu moniki (http://www.monikoko.deviantart.com)

Co prawda rysowane z rok temu, ale nigdzie ich nie pokazywałam, i nie uzyskałam żadnej opini na temat tej pracy.

Napisano

bardzo brudzisz kolory, bo za mało róznicujesz temperature, wszystko ma swoj lokalny kolor i praktycznie poza niego nie wychodzi, tylko walor sie zmienia. w naturze takie cos sie praktycznie nei zdarza, nawet na obiekt postawiony obok drugiego obiektu o identycznej temperaturze oddzialuje światło odbite - staje sie bardziej nasycony. oprocz tego wiekszosc obiektow w przyrodzie ma zmiany w temperaturze nawet w obrębie samego koloru lokalnego. chociazby zarózowienia na policzkach itd. to tez musisz uwzględniac. szczerze mowiac, to jesli tylko walor sie bedzie zgadzał, to wewnątrz mozesz uzywac prawie wszystkich barw swiata i nie zepsuc obrazka, a nawt dodac mu wiecej malarskosci. oczywiscie trzeba w tym rozsadku. przyjrzyj sie pracom jakichs propsów. poza tym manipuluj szarościami. jesli na średnio nasyconym fragmencie maźniesz jeszcze mniej nasyconą kreskę to całosc bedzie sie wydawała dośc nasycona, a mniej nasycony kolor bedzie sie wydawał bliższy barwie komplementarnej tego, na ktorym go maźniesz. jesli zrobisz na odwrót - najpierw walniesz na płasko mniej nasycony kolor a potem troche bardziej nasycony, to calosc bedzie miec efekt trupio blady. ogólnie szary na tle pomarańczu sprawia wrażenie błękitu a na tle błekitu - pomarańczu. to głebsze niz ci sie wydaje, oprócz takich skrajnych przypadków dziala to tez na mniejsza skale - im mniej nasycony bedzie kolor na tle pomarańczowego tym chłodniejsze bedzie sprawiał wrazenie itd. pozdro pisze o 4:31 pozdrawiam