Napisano 8 Grudzień 201410 l Witam. Długo się zbierałam, by w końcu założyć własną teczkę. Czytuję max3d od lat, ale nigdy wcześniej nie zamieszczałam tu postów. Jest tu tylu świetnych artystów z doświadczeniem, że trochę wstyd mi się odzywać :) Ciągle się jeszcze uczę, przyjmę na klatę i będę wdzięczna za każdą konstruktywną krytykę. Z góry przyznaję, że często używam zdjęć rysując, jako referencje, czy też tekstury (spotkałam się z osobami które twierdzą, że nie powinnam tego robić). Tak więc wrzucam, parę ostatnich swoich prac. I portret Orka :) Edytowane 13 Grudzień 201410 l przez Wieszcza
Napisano 8 Grudzień 201410 l Bardzo very fajne, cool; szczególnie podobają mi się kolory w pracy z jaszczurką na tronie (czy ona się drapie po głowie? ;). I ostrość na kolumnach obok.
Napisano 10 Grudzień 201410 l Fajne prace. Bez referencji można rysować, ale... przekonałem się że warto po nie sięgać. Tekstury natomiast przyśpieszają efekt.
Napisano 13 Grudzień 201410 l Autor Dziękuję za odpowiedzi :) @wajktor - nieee, nie drapie się ( nie wpadłam na to by ktoś mógłby tak pomyśleć :D ) To kapłanka ludu jaszczuroludów, który czci słońce, a to co trzyma w ręce to właśnie ich symbol. (Wszystkie postacie opisał Bartosz Wegner, i są ilustracjami do gry na tablet która mam nadzieję w końcu zostanie ukończona) Ostatnie prace Speedpaint, wzorowany na zdjęciu spodobało mi się jak pada światło na twarz. Concept, studiowałam w jaki sposób rysowane są gry 2d. Na pewno wykonam więcej takich ćwiczeń :)
Napisano 22 Grudzień 201410 l Autor Kolejne prace Starałam się tutaj poćwiczyć rysowanie pejzaży, niezbyt mi wychodzą. Dwa portrety na podstawie zdjęć.
Napisano 16 Sierpień 20159 l Autor Dawno mnie tu nie było *wstyd* Wrzucam do teczki to nad czym ostatnio siedziałam Przykład mapy, a dokładniej mapa testowa sklecona z elementów, co by zobaczyć jak to razem wygląda i dopracować te, które za bardzo odstają od grupy :) Postacie do gry, na bazie konceptu moniki (http://www.monikoko.deviantart.com) Co prawda rysowane z rok temu, ale nigdzie ich nie pokazywałam, i nie uzyskałam żadnej opini na temat tej pracy.
Napisano 28 Październik 20159 l Witcher. na drugim planie zerinianki (nie wiem czy tak się pisze)+ trzy kafki bodajrze. na pierwszym gerald i yen. Fajne prace.
Napisano 29 Październik 20159 l bardzo brudzisz kolory, bo za mało róznicujesz temperature, wszystko ma swoj lokalny kolor i praktycznie poza niego nie wychodzi, tylko walor sie zmienia. w naturze takie cos sie praktycznie nei zdarza, nawet na obiekt postawiony obok drugiego obiektu o identycznej temperaturze oddzialuje światło odbite - staje sie bardziej nasycony. oprocz tego wiekszosc obiektow w przyrodzie ma zmiany w temperaturze nawet w obrębie samego koloru lokalnego. chociazby zarózowienia na policzkach itd. to tez musisz uwzględniac. szczerze mowiac, to jesli tylko walor sie bedzie zgadzał, to wewnątrz mozesz uzywac prawie wszystkich barw swiata i nie zepsuc obrazka, a nawt dodac mu wiecej malarskosci. oczywiscie trzeba w tym rozsadku. przyjrzyj sie pracom jakichs propsów. poza tym manipuluj szarościami. jesli na średnio nasyconym fragmencie maźniesz jeszcze mniej nasyconą kreskę to całosc bedzie sie wydawała dośc nasycona, a mniej nasycony kolor bedzie sie wydawał bliższy barwie komplementarnej tego, na ktorym go maźniesz. jesli zrobisz na odwrót - najpierw walniesz na płasko mniej nasycony kolor a potem troche bardziej nasycony, to calosc bedzie miec efekt trupio blady. ogólnie szary na tle pomarańczu sprawia wrażenie błękitu a na tle błekitu - pomarańczu. to głebsze niz ci sie wydaje, oprócz takich skrajnych przypadków dziala to tez na mniejsza skale - im mniej nasycony bedzie kolor na tle pomarańczowego tym chłodniejsze bedzie sprawiał wrazenie itd. pozdro pisze o 4:31 pozdrawiam