Napisano 19 Styczeń 201510 l Witam! Mam dylemat nad kupnem karty graficznej nie wiem którą wybrać, może coś doradzicie? Zastanawiam się nad MSI GTX 970 4GB a Quadro K2200 4GB. Uzywam komputera do 3ds maxa renderuje na vray-u i Photoshop. Pozdrawiam
Napisano 19 Styczeń 201510 l Quadro sprawdzi ci się jeśli pracujesz w Autocadzie i to z mocno skomplikowanymi rysunkami o całej masie linii, albo jesli zamierzasz zajmować się obróbka filmów w Sony Vegas lub Adobe Premier pro. W innych przypadkach szkoda wydawać pieniądze na quadro szczególnie że jeśli postanowisz pobawić się renderingiem przez gpu to tu znacznie wydajniejszy jest Gtx
Napisano 19 Styczeń 201510 l Autor Tak mi ktoś doradził :) dzięki za odpowiedz a co myślicie o tym GTX 970 ? jest coś lepszego w podobnych pieniądzach ?
Napisano 3 Luty 201510 l dorzucę tylko, że sam pracuję na kładrach od 7 lat i nigdy więcej nie dam się na nie nabrać. Planowałem zakup gtx 780 ti, ale teraz zaczynam przyglądać się 970. Również dzięki za info panowie:)
Napisano 15 Luty 201510 l nie ma ... gtx970 jest najlepszą na ten moment opcją Jeśli potrzebujesz 4GB to może być problem. Bo karta ma 3,5GB+0,5GB. Jestem ciekaw jak wygląda batch rendering w iRay gdy masz 3,6GB... W tym momencie gdy na jednej karcie Ci się wywali, a na drugiej będzie renderować to lepsza jest ta druga.