Napisano 14 Luty 20205 l Mega motywacja do pracy nad własnymi umiejętnościami 🙂 Dzieki! Edytowane 15 Luty 20205 l przez Myth
Napisano 16 Czerwiec 20204 l Siema 🙂 kiedyś napisałeś mi że bardzo na samym początku pomogły Ci master study. Mógłbyś się podzielić swoim procesem jak do tego podchodzisz o czym myślisz jak je wykonujesz co analizujesz i jak to później wykorzystujesz w swoich autorskich pracach? byłbym wdzięczny
Napisano 21 Czerwiec 20204 l Autor W dniu 16.06.2020 o 15:23, Myth napisał: Siema 🙂 kiedyś napisałeś mi że bardzo na samym początku pomogły Ci master study. Mógłbyś się podzielić swoim procesem jak do tego podchodzisz o czym myślisz jak je wykonujesz co analizujesz i jak to później wykorzystujesz w swoich autorskich pracach? byłbym wdzięczny Na samym poczatku po prostu kopiowalem, chcac osiagnac jak najwieksze podobienstwo do oryginalu. Wtedy mialem mgliste pojecie o malowaniu jakimkolwiek, wiec z samego tego faktu szlo sie duzo nauczyc. Teraz staram sie wiecej analizowac, i wykorzystywac zaobserwowanych rzeczy do wlasnych prac. Np kiedy robie study w ktorych sa drzewa, to pozniej probuje w podobny sposob podejsc do tematu we wlasnej pracy z drzewami! Ogolnie staram sie zadawac jak najwiecej pytan dotyczacych kompozycji, waloru, brushworku, i tak dalej. I wiecej umiesz, tym bardziej swiadomie podchodzisz do tematu. Im wiecej wiesz, tym bardziej zdajesz sobie sprawe, ze nie wiesz nic, zgodnie z maksyma Sokratesa! Takze temat analiz wielkich mistrzow to cos z czego mozna czerpac wiedze az po kres swoich dni! 🙂
Napisano 21 Czerwiec 20204 l @zlyczlowiek Przypomniałem sobie że na samym początku teczki wrzucałeś jakieś master study i przeglądnąłem sobie je jeszcze po raz kolejny ( w sumie to już chyba 4 albo 5) I na pewno w oczy mi się rzuciło że analizowałeś gdzie jest focal point na co ja w sumie dużej uwagi jeszcze nie przykładałem także to już mi pomogło. A o co chodzi z takim pixelowaniem obrazu? I jakby Ci się chciało wymienić jakichś ulubionych mistrzów których prace lubisz analizować to będę wdzięczny 🙂 Edytowane 21 Czerwiec 20204 l przez Myth
Napisano 21 Czerwiec 20204 l Autor 7 godzin temu, Myth napisał: Wtedy to chyba ulatwialo mi zaobserwowanie glownych grup walorow. Na pewno z ulubionych to Edgar Payne, Andreas Zorn, J.C. Leyendecker, NC Wyeth i wielu innych. Jak juz sie zacznie interesowac, to naprawde ciezko ograniczyc sie tylko do kilku... 🙂
Napisano 5 Wrzesień 20204 l Wcześniejsze prace są super fajne :O W tym ostatnim nie do końca czuję konsekwencję, tak jakbyś nie mógł się zdecydował czy iść bardziej w komiksowe klimaty czy realizm. Nieco nie czuję tej pracy 😕