9lab Posted February 16, 2015 Share Posted February 16, 2015 Wizualizacja tworzona w wolnym czasie. Podstawowy model domu z Evermotion jednak wprowadziłem do niego wiele własnych zmian. Render 3ds max + Vray, postprodukcja Photoshop. Wizualizacja: Piotr Łabęda Link to comment Share on other sites More sharing options...
xmass Posted February 17, 2015 Share Posted February 17, 2015 Widziałem refke z której z pewnością korzystałeś... Ja miałem podjąć ten temat w przyszłości ;) Klimatycznie bardzo fajnie, lecz w lesie za pusto moim zdaniem. Krzaczorki czy coś by były mile widziane. Pobawiłbym się bardziej tą mgłą na górze, teraz jest taka jednolita, brakuje takiego efektu "chmurek", żeby było widać że tam wiatr istnieje i wpływa na mgłę. Ale nie przejmuj sięmoją krytyką zbytnio. To bardziej szukanie dziury w całym ;) Bardzo fajnie wyszło! Pzdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
biszkopte Posted February 17, 2015 Share Posted February 17, 2015 ło!!:) ..monumentalnie :) klimat fajny ale faktycznie przydało by się cos w lesie, taka czarna plama wyszła pomiędzy drzewami, jakiś zdepth by się przydał i gra światłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateoletti Posted February 17, 2015 Share Posted February 17, 2015 Łooo co za fajny klimacik !! Szkoda tylko że jedno ujęcie:( Ile czasu ? Dawaj więcej !! :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
9lab Posted February 17, 2015 Author Share Posted February 17, 2015 Więcej ujęć pewnie nie będzie, brak czasu. A zajęło mi to około 25-30 godz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skalpel3d Posted February 18, 2015 Share Posted February 18, 2015 Pierwszy plan i światło jest naprawdę fajne :) natomiast przegiąłeś ze skalą lasu tak drzew jak i krzaków szczególnie jeśli dom ma być odnośnikiem proporcji :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pleszer Posted March 5, 2015 Share Posted March 5, 2015 To jest wizka architektury ? czy lasu ? Proporcje trawy i drzew w odniesieniu do domku są nierealne (czy to celowy zabieg ?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
buczer Posted March 10, 2015 Share Posted March 10, 2015 Fajny obrazek, trochę podobny w klimacie do tego: Link to comment Share on other sites More sharing options...
9lab Posted March 22, 2015 Author Share Posted March 22, 2015 Pleszer to oczywiście wizka architektury tylko w trochę ciekawszym otoczeniu. Co do proporcji drzewa mają wysokość około 30 m czyli przeciętna wysokość sosny zwyczajnej :p, rosną na zboczu góry i dlatego może się wydawać że są dużo wyższe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts