opor Napisano 30 Wrzesień 2004 Napisano 30 Wrzesień 2004 Witam . To juz (dopiero?) moja druga praca na tym forum. Pracka jest prosta...ale mam nadzieje ze przynajmniej troszke sie bedzie podobac :-D To czerwone "cos" mialo byc czyms w stylu szala...ale chyba srednio wyszedl. Pozdrawiam i czekam na komentarze i krytke (bo to przeciez ona tak podnosi na duchu :-P ) 3DS Max6+vray+Photoshop.
Kulki Napisano 30 Wrzesień 2004 Napisano 30 Wrzesień 2004 sama scena technicznie jest taka sobie... lawka jest zbyt idealna, drzewo tez ma za malo szczegolow a ta galaz jest "za ciezka". ale za to pomysl i klimacik dla mie 95% - czyt. b. fajne ja na twoim miejscu wrocil bym do tej pracy za czas jakis gdy bedziesz juz wiecej umial, lub gdy bedziesz mial wiecej czasu i zrobil ja jeszcze raz pozadnie. ps bledow jest wiecej ale nie czepiajmy sie szczegolow. pozdr
Vorek Napisano 1 Październik 2004 Napisano 1 Październik 2004 Klimacik może i nawet fajny ale kompozycyjnie pracka nieciekawa, oko nie ma się gdzie "zaczepić" i ten szal jest przesycony. pozdrawiam
MareG Napisano 1 Październik 2004 Napisano 1 Październik 2004 To bardzo trudne, ale próbuję sobie wyobrazić, że użyłeś tam innego tła "chmurek" bo te były nałogowo i notorycznie nadużywane w czasach DOSowego 3d Studio co niestety utkwiło mi w pamięci na dobre! Poza tym niebo widziane w takiej perspektywie, sugeruje, że ta górka jest naprawdę wysoka! Czyli wchodzisz z trudem i możesz sobie odpocząć - no w sumie to logiczne!;) Tylko dla kogo adresowane - z pewnością nie dla zakochanych czy ludzi starszych - może do nawiedzonych dżogingowców z łolkmenami na uszach znanych z amerykańskich produkcji filmowych! Ale ja tu roztaczam teorie na temat chmurek i wysokości n.p.m, a trzeba jeszcze coś napisać :) Technicznie słabo: ławka wygląda bardziej jak krzesełko Chorzowskiej Kolejki Linowej "eLka", a drzewo dosłownie jak górna część słupa kolejowej trakcji elektrycznej. Trawa... a właściwie to nie będę się już czepiał :) Pomysł na grafikę ciekawy ale niezbyt szczęśliwie pokazany - może tak to ujmę. Ciekawy do tego stopnia, że nie musisz opisywać co pokazuje - obraz i tytuł są wystarczające! Jedynie technicznie kiepsko, a kompozycyjnie trochę bałagan "wzrokowy" jak wspomniał Vorek. I podpiszę się pod stwierdzeniem Kulkie'ego - żebyś kiedyś zrobił pożądnu remake tej pracy! Pozdrawiam
Wielka_Siostra Napisano 1 Październik 2004 Napisano 1 Październik 2004 Hm, jak widzę sky.jpg to mi się podnosi;-) Na początek proponuję poszperać trochę w necie i porozglądać się za oryginalnymi mapami - tego jest cała masa. Szaliczek rzeczywiście nie teges, ale pomysł fajny. Widać klimat i chęć stworzenia jakiejś atmosfery - na poczatek świetnie:-)
opor Napisano 1 Październik 2004 Autor Napisano 1 Październik 2004 Dziekuje za komentarze. Moje umiejetnosci nie sa zbyt wielkie ale za to mam wiecej czasu, wiec zaraz zabiore sie do poprawek(dziekuje za rady). Prosze moderatora o przesuniecie tego tematu do WIP'ow. Jeszcze raz dzieki...
MF Napisano 1 Październik 2004 Napisano 1 Październik 2004 Ciekawe, ale pokaz to w kolorze, bo wydaje mi sie ze wersja b&w tylko zepsula efekt ;)... Pozdro
opor Napisano 1 Październik 2004 Autor Napisano 1 Październik 2004 Scenka w kolorze.(jakosc slabsza...kompresja)
kru Napisano 2 Październik 2004 Napisano 2 Październik 2004 1. kolorowa nie jest lepsza bo traci sens (a przynajmniej nie jest ten sens tak oczywisty) 2. na czarnobialej typografia jeszcze mnie boli, o czym nikt nie wspomnial 3. niezly pomysl na plakat przy czym zrobilbym taka korekte ze drzewo wogole bym wywalil a reszte przekadrowal na pion pozdr
Kulki Napisano 2 Październik 2004 Napisano 2 Październik 2004 kolorowa nie ma sensu bo... - gorzej wyglada - w czarnobialej sila jest to, ze kolorowy jest tylko szalik a w kolorowej polowa ludzi nawet go nie zaowazy kolorowe szaliki na czarnobialych obrazkach sugeruja, ze autor chcial cos tym przekazac... nawet jesli nie chcial;)
Kulki Napisano 2 Październik 2004 Napisano 2 Październik 2004 a!!! i jeszcze jedno rozjasnij troche to drzewo bo wyglada jak niedoswietlone. pozdr
mCh Napisano 2 Październik 2004 Napisano 2 Październik 2004 Bardzo ładna jest ta czarno biała wersja. Choć ma błedy i to poważne: 1. Drzewko jest za mało realistyczne. 2. Napis "be free" - obrzydlistwo. 3. Cienkie tło. 4. Czerwone "maźnięcie" - WTF? To tyle.
Baton Napisano 2 Październik 2004 Napisano 2 Październik 2004 Mi sie wogole nie podoba, nic nie trzyma sie kupy.
Rekomendowane odpowiedzi