Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Mam do wyboru Samsunga 840 EVO 256GB - 480zł albo Samsung 850 PRO 128GB - 420zł

Dysk pod system + 3ds/vray , seria PRO ma 10 letnią gwarancję , 128 GB wystarczy mi w zupełności ale może nie ma między nimi za duzej różnicy i lepiej kupić EVO z zapasem miejsca ?

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 4,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Czytałeś o problemach z 840, jak masz trochę czasu to poczekaj aż sprawa się rozwiąże albo wybierz coś z konkurencji. Najważniejsze to przejrzeć testy. Sam mam samsung 830 128 GB super sprawa na system i kilka programów. Z drugiej strony jakiego ssd byś nie wybrał i tak jest dobrze albo poszukaj dysk hybrydowy

Napisano

Ja bym samsunga ominął szerokim łukiem właśnie za gwarancje jak to ślicznie brzmi te 6 lat tylko równocześnie samsung wysmalił taki patent w gwarancjach "OKRES UPŁYWAJĄCY Z DNIEM, W KTÓRYM ŁĄCZNA LICZBA BAJTÓW ZAPISANYCH NA DYSKU SSD PRZEKROCZYŁA LIMIT ŻYWOTNOŚCI DYSKU (ANG. TOTAL BYTES WRITTEN, TBW)"

http://www.samsung.com/global/business/semiconductor/minisite/SSD/downloads/warranty/SAMSUNG_SSD_Warranty_Statement_Polish.pdf

Napisano
  • Autor

http://pclab.pl/news60111.html o ten problem chodziło z odczytem starszych plików ? podobno naprawili

Samsung tu na forum był chwalony, w sieci też ma sporo pozytywnych opinii, tak samo w testach ( seria PRO) , jako alternatywa myślałem o Plextor M6 PRO. Serie PRO podobno mają trochę lepiej sprawdzone części i producenci nie lecą aż po takiej taniości, nie wiem na ile to prawda, a na ile marketingowa legenda.

Napisano

Wlasnie na dniach zamierzam dokonac zakupu. Myslalem wlasnie EVo850 120GB na system. Ten Plextor kilka zloty drozszy chyba.

A co powiecie o Kingstona HyperX 3K?

Napisano

Toshiba? Nie ma zadnego problemu. Tylko trzeba pamietac by zmienic na AHCI w biosie. Smiga bardzo ladnie. Ja zapomniałem przestawic przed reinstalacją i nie miałem duzych predkosci. Dopiero potem mnie oswiecilo. Na szczescie w google jest solucja co w rejstrach winodwsa poprzestawiac.