Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Kiedy艣 ju偶 mia艂am tu teczk臋 ale by艂 tam 艣mietnik i postanowi艂am poczeka膰 jak ju偶 b臋d臋 mia艂a wi臋cej czasu na bazgrolenie. Mo偶e si臋 zmotywuje. Nie wiem co mam o tym napisa膰. Nie lubi臋 opisywa膰 swoich prac.

Te偶 tak macie 偶e jak ju偶 co艣 wstawicie czy to na forum czy to gdzie艣 na stron臋 to dostrzegacie 偶e mo偶na by by艂o zrobi膰 co艣 lepiej ? eh...

Przepraszam za chamski link na pracach ale wrzucam swoje prace te偶 na tumblra i facebooki.

little_gnome_by_basiaemilia-d8lxk2z.jpg

nazgul_by_basiaemilia-d8drymd.jpg

galadriel_by_basiaemilia-d8gscyp.jpg

desolation_by_basiaemilia-d8jlvlz.jpg

resident_of_sea_by_basiaemilia-d8j880a.jpg

death_by_basiaemilia-d8l2k38.jpg

syrenka_by_basiaemilia-d8924yd.jpg

buka_by_basiaemilia-d8ea6bh.jpg

dwarf_by_basiaemilia-d8bv9wz.jpg

studia

mountains_study_by_basiaemilia-d8lfrbk.jpg

sansa_by_basiaemilia-d8jkshb.jpg

the_hound_by_basiaemilia-d8kd1w5.png

dadweqdad.jpg

Edytowane przez BasiaEmilia

• Odpowiedzi 16
  • Wy艣wietle艅 3,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

W ko艅cu musz臋 przesta膰 ba膰 si臋 budynk贸w i troch臋 je porysowa膰 bo to jaki艣 koszmar jest :D

the_hat_by_basiaemilia-d8nqz8l.jpg

Napisano

Witam ponownie na forum i mam nadzieje ze bedziesz teraz systematycznie wrzucac :) co do uwag to najbardziej zirytowala mnie czcionka i wielkosc linka do devianta - zrob sobie w odzielnym pliku jedna wersje i ja uzywaj. a co do samych prac - studia bardzo fajne, ta ostatmia pracka tez przyjemna.

pozdro!

Napisano
  • Autor

Z kompozycj膮 i racja, ze wszystkim na pewno macie racje :D Ale ja musz臋 to wbi膰 sobie do g艂owy studiami bo za ka偶dym razem jak podejd臋 analitycznie do rysunku to wszystko si臋 rujnuje... Co do czerni to zawsze wydaje mi si臋 偶e wszystko jest za jasne a potem ogl膮dam to na drugi dzie艅 i widz臋 przepalone plamy. Rozumiem 偶e ciemny br膮zowy i ciemny ciemny ciemny bordowy te偶 licz膮 si臋 do czerni... granat te偶. Niestety nie mam jak wam pokaza膰 obrazk贸w przed tymi czerniami. Eh... na p艂utnie wszystko wydaje si臋 艂atwiejsze z tymi kolorami :P

A tu takie tam... mam faz臋 na suknie to rysuj臋 suknie :3 Jaki艣 powr贸t do lalek czy jak... W艂a艣nie m臋cz臋 si臋 nad r臋koma i perspektyw膮 parasolki. Suknia i czacha jestz refki. Na te r膮czki i parasolk臋 chyba te偶 poszukam. Bo jak na razie to mi wychodz膮 kurze 艂apki :D

deadlydead.jpg

Napisano

Witaj :)

Bardzo sympatyczna teczka. Podoba mi si臋 bardzo u偶ycie tego p臋dzla przypominaj膮cego tradycyjne techniki - np. w pracy z pani膮 w kapeluszu. Dzi臋ki niemu Twoje prace maj膮 taki fajny, tradycyjny feeling. Zdradzisz mo偶e nazw臋 tego p臋dzla?

W po艣cie z Pani膮 z czaszk膮 piszesz o malowaniu na p艂贸tnie - masz mo偶e jakie艣 swoje tradycyjne prace pod r臋k膮? Ch臋tnie bym je zobaczy艂a :) Te偶 czuj臋, 偶e pod pewnymi wzgl臋dami mieszanie tradycyjnych farb jest 艂atwiejsze XD

Czaszkowa pani z parasolk膮 - ciekawy concept :) Co艣 mi si臋 nie zgadza z anatomi膮. R臋ce i ramiona - ale o tym sama piszesz, wi臋c mniemam, 偶e te偶 to widzisz. Troch臋 dla mnie kolory zbyt pastelowe, ale to chyba Wip, wi臋c poczekam na rozw贸j sytuacji, bo zapowiada si臋 ciekawie.

Z prac, kt贸re tutaj prezentujesz najbardziej mi si臋 podoba ta kobieta w ciemnym kapturze. Przepi臋knie namalowa艂a艣 jej twarz! Ta scenka z ulic膮 tak偶e ma w sobie co艣 urzekaj膮cego :) Fajny klimacik.

Pozdrowienia!

Napisano

" Rozumiem 偶e ciemny br膮zowy i ciemny ciemny ciemny bordowy te偶 licz膮 si臋 do czerni... granat te偶"

nie do konca rozumiesz co znaczy "brudzi膰 kolory"

Napisano
  • Autor

Aaa o to chodzi. Ostatnio naczyta艂am si臋 tutaj o zbyt ciemnych obrazkach i przepaleniach i nie wiedzia艂am czy chodzi o to czy o brudne kolory. Gdybym rozumia艂a wszystko to by mnie tu nie by艂o. Nie jestem tu po to by szpanowa膰 skillem tylko 偶eby si臋 czego艣 nauczy膰. My艣la艂am 偶e dzisiaj b臋dzie produktywny dzie艅 i nie wiadomo co zrobi臋 ale sko艅czy艂o si臋 na dw贸ch studiach... no nic. Przynajmniej robi艂am to co najbardziej mnie przera偶a... widoczki, budyneczki i g贸ry...

moutains_study__2_by_basiaemilia-d8o3zts.jpg

rivendell_study_by_basiaemilia-d8o3zny.jpg

Co do obraz贸w tradycyjnych to jak b臋d臋 mia艂a okazj臋 je obfotografowa膰 to poka偶臋. Nie maluj臋 zbyt cz臋sto bo zanim rozstawi臋 wszystkie farby i przybory to mi si臋 odechciewa. Wi臋kszo艣膰 moich twor贸w l膮duje o rodziny... po prostu wymiguj臋 si臋 tym od my艣lenia nad prezentami :)

Zapomnia艂am o p臋dzlach. http://www.shaddyconceptart.com/download plus te zwyk艂e photoshopowe. Ale najpierw i tak wszystko rysuj臋 zwyk艂ym podstawowym p臋dzlem. Po prostu nie lubi臋 wypolerowanej g艂adzi.

Napisano

Imo to nie masz jaki艣 szczeg贸lnych problem贸w z brudzeniem kolor贸w, nawet wida膰 偶e o tym my艣lisz i szukasz, fajnie ze zast臋pujesz czer艅 innymi kolorkami. K艂opot masz z rysunkiem, s艂abo rozumiesz bry艂臋 i anatomi臋, oraz jak 艣wiat艂o zachowuje si臋 na takowych. Mo偶e powinna艣 postudiowa膰 jakie艣 proste bry艂y?

Napisano
  • Autor

Dzi臋kuj臋 wam za cenne rady. 呕a艂uj臋 偶e nie zacz臋艂am si臋 tu udziela膰 du偶o wcze艣niej. Czuj臋 si臋 zmotywowana a jeszcze przed chwil膮 mia艂am do艂a. Rzucam cebulk臋 na dobranoc i jutro poustawiam zawarto艣膰 lod贸wki i b臋d臋 rysowa膰 :)

cebulapoprostu.jpg

Co do kolor贸w zast臋puj膮cych czer艅 i biel "z tuby" to przyznam 偶e czasami bior臋 dzie艂a, kt贸re podziwiam, wklejam do photshopa i pr贸bkuj臋 r贸偶ne strefy i badam sobie jakich kolor贸w dok艂adnie u偶ywaj膮 a potem staram si臋 post臋powa膰 podobnie z moimi pracami. Wiadomo 偶e nie z tymi samymi kolorami ale staram si臋 podobnie patrze膰.

Napisano
  • Autor

Maaa艂o mam... wi臋kszo艣膰 mam w szkicowniku ale nie wiem jeszcze jak go wygi膮膰 do skanera bo on taki ksi膮偶eczkowy jest. Pracuj臋 g艂贸wnie nad prostymi k贸艂kami i kreskami bo nie umiem czysto rysowa膰.

fascynuj膮ce...

lakiery.jpg

Bez%20nazwy-2%20kopiuj.jpg

studium2.jpg

tu chcia艂am porysowa膰 z natury ale mi si臋 艣wiat艂o zmieni艂o i zostawi艂am. W przypadku rysowania z natury chyba pozostan臋 przy tradycyjnych metodach. We wszystkich studiach staram si臋 robi膰 najpierw dok艂adny szkic bo jak maluje plamy to potem i tak nie wiem co namalowa艂am. Chyba lepiej po艣wi臋ci膰 troszeczk臋 czasu nad czym艣 i si臋 zastanowi膰 ni偶 narobi膰 milion obrazk贸w nie wiedz膮c o co w nich chodzi.

kostka.jpg

Sprawi艂am sobie ostatnio nowy monitor i troszk臋 mnie zdemotywowa艂o to jak one na nim wygl膮daj膮... Zw艂aszcza kiedy pomy艣l臋 偶e przez ca艂y ten czas zadowolona wrzuca艂am prace na deviantarty.

Napisano
  • Autor
HAWAJESPEED.jpg chcialam da膰 do speeda na hawaje ale jednak przesadzi艂am xD ale przynajmniej mi m贸zg po pracy odpocz膮艂 :)
Napisano

Widze, ze klimat Star Warsow udzielil sie i tobie? :)

Ah, i pamietaj, ze na wodzie powinno sie takze znalezc odbicie pagorka, slonca itd!

Edytowane przez zlyczlowiek

Napisano

Cebula niszczy system ;) Wiarygodne odbicia wody naj艂atwiej osi膮gn膮膰 robi膮c lustrzane odbicie narysowanej przestrzeni, potem troch臋 po艣ciera膰, zwi臋kszy膰 przezroczysto艣膰 i gotowe!

Napisano

Hej!

Cebula rz膮dzi :) Ot co! Wygl膮da jak prawdziwa. Dobra robota!

Szkoda, 偶e nie da艂a艣 tych At-at贸w do speeda na hawaje ^^ Tego tam nie mieli ^^ Og贸lnie bardzo mi si臋 podoba ta praca - tylko tak samo jak w komentarz wy偶ej - brak odbi膰 rzuca si臋 w oczy. Poza tym bardzo sympatyczne. Moim ulubionym elementem s膮 chyba palmy - wygl膮daj膮 jak takie ma藕ni臋te raz dwa. Lubi臋 taki styl :) Lakiery do paznokci - te偶 bardzo mi艂o si臋 na t臋 prack臋 patrzy :)

Z tym malowaniem... my艣l臋, 偶e masz racj臋. W wielu rzeczach. Tzn. 1) te偶 czasem wol臋 co艣 porobi膰 tradycyjnie ni偶 w digitalu, bo wi臋cej sie ucz臋, bardziej mi ta technika do tej konkretnej rzeczy pasuje etc. My艣l臋, 偶e mo偶liwo艣膰 zmienienia techniki zawsze daje nam tak膮 fajn膮 艣wie偶o艣膰, no i pozwala odpocz膮膰 :) 2) Zgadzam si臋 w 100% odno艣nie studi贸w. Czasem lepiej jest nad czym艣 posiedzie膰, dok艂adnie postudiowa膰, postara膰 si臋 zrozumie膰, co si臋 rysuje ni偶 biec na o艣lep. Z drugiej strony speedy te偶 maj膮 swoj膮 warto艣膰. Wydaje mi si臋, 偶e podobnie jak z technikami - dobrze jest czasem to, czasem to.

Poza tym mam nadziej臋, 偶e uda Ci si臋 niebawem wymy艣li膰 spos贸b zeskanowania szkicownika :) bardzo ch臋tnie bym zobaczy艂a przyk艂ady Twoich prac z niego :)

Pozdrawiam serdecznie!

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci