Mirkowaty Napisano 4 Październik 2004 Napisano 4 Październik 2004 Witam !! Po ostatnim spalonym podejściu chciał bym się szybko zrehabilitować, prawidłowy temat !! i praca na lepszym poziomie :)). Wizualizacja powstała na zlecenie, chyba jedna z lepszych jaką udało mi się zrobić, ale zawsze można coś poprawić, więc proszę o jakieś komentarze. Proszę pamiętać, że domek miał być z założenia nowy więc wszelkie zadrapania i obicia nie były by mile widziane. Pozdrawiam Mirek Max R4 + final render stage0, końcowy efekt to praca z fotoshop-em
KLICEK Napisano 4 Październik 2004 Napisano 4 Październik 2004 dla mnie jestes zrehabilitowany :) mozesz wyjsc ze szpitala i cieszyc sie zdrowiem :) Troche te pliczki starcily na jakosci ale naprawde sa fajne. Chociaz jest tez kilka rzeczy ktora rzuca sie w oczka :| 1) rynna 2) Obicie pod oknami takie jakies kolorowe , niesmacznie to wyglada 3) kiepawy szader ogolnie na domku 4) Dziwne odbicia (rozjasnienia) tam gdzie jest ta dobudowka czy co to jest :> 5) dziwne fajdy ziemi ? nie wiem co to ale nie ciekawe :| Ale jak juz wspominalem mimo tych drobniutkich niedociagniec pracka mi sie podoba
pawel Napisano 4 Październik 2004 Napisano 4 Październik 2004 fajnie:) tylko jest duza roznica w cieniach. popatrz na cienie na focie. jest wiekszy kontrast i cien jest ostrzejszy. Ale jak by mnie bylo stac to bym sobie taki domek kupil;) tylko na Bora bora:D
Wielka_Siostra Napisano 4 Październik 2004 Napisano 4 Październik 2004 Jak dla mnie prawie wzorowa wizualizacja. Prawie, bo leko zalatuje plastikiem, ale laik i tak pomyśli że to zdjęcie:-)
Mirkowaty Napisano 4 Październik 2004 Autor Napisano 4 Październik 2004 Dzięki za wytknięcie błędów, jak się nadczymś długo siedzi to już się wielu rzeczy nie dostrzega. Co do cieni to inaczej być nie mogło, zdjęcie pod wizualizacje robione było w pełnym słońcu a przy prezentacji dla klienta nie mogłem ukrywać szczegółów w ostrym cieniu stąd ta rozbieżność w kontrastach otoczenia i modelu :). Z chęcią załadował bym obrazki z lepszą jakością ale nie wiem jak, ogranicza mnie te 77KB. Jak ktoś wie to niech napisze. Dzięki :)
Gość Udyniec Napisano 28 Luty 2005 Napisano 28 Luty 2005 Mirek w Radymnie byliby szczęścliwi czytając powyższe komentarze Pozdrowienia Udyniec
Świerk Napisano 9 Marzec 2005 Napisano 9 Marzec 2005 czy jest jakis plugin robiacy szczegolowe detale dachu? np. rynny, blachy przy kominach, dachowki 3d... ?
Mirkowaty Napisano 9 Marzec 2005 Autor Napisano 9 Marzec 2005 Pozdrawiam Niestety musze stwierdzić że nie spotkałem się z czymś takim w maxe wszystkie elementy dachu i rynien zostały wymodelowane manualnie przeze mnie :) rynny to lofty łatwo je układać i mapować zaś dachówka to 3d z naniesioną realną fakturą zeskanowaną z katalogu.
streaker Napisano 9 Marzec 2005 Napisano 9 Marzec 2005 czy jest jakis plugin robiacy szczegolowe detale dachu? np. rynny, blachy przy kominach, dachowki 3d... ? Ludzie to by chcieli do wszystkiego pluginy, klik i jest model, nie ma tak kolorowo, trzeba sie troche pomeczyc...
JohnZi Napisano 9 Marzec 2005 Napisano 9 Marzec 2005 No dla mnie super, choc jakosc jpg troche psuje wrazenie aha i moim zdaniem kolorki prawdziwego zdjecia sa zbyt nasycone wzgledem tej wizualizacji!! pozdro
::::: maxczaku ::::: Napisano 10 Marzec 2005 Napisano 10 Marzec 2005 Jest kilka drobnych błędów...przede wszystkim w materiałach..ale chłopie na czysto mogę powiedzieć.... że na tym forum jesteś osobą, która w tej dziedzinie sztuki 3D znacząco się wybija. Pozdrawiam
Mario Napisano 10 Marzec 2005 Napisano 10 Marzec 2005 No to mamy nowego MASTER OF GRASS he he A tak serio to kawałek dobrej roboty Oby tak dalej
xeav Napisano 11 Marzec 2005 Napisano 11 Marzec 2005 Wygląda prawie jak prawdziwy- napewno nie są to zdjęcia;)))
kurt_hectic Napisano 11 Marzec 2005 Napisano 11 Marzec 2005 hehehe- + za avatara :), a co do pracki , troche za malo perspectiv - (zwiekrz FOV w kamerze) i kolumny za duze... dziwne sa
Rekomendowane odpowiedzi