Napisano 4 Październik 200420 l Witam !! Po ostatnim spalonym podejściu chciał bym się szybko zrehabilitować, prawidłowy temat !! i praca na lepszym poziomie :)). Wizualizacja powstała na zlecenie, chyba jedna z lepszych jaką udało mi się zrobić, ale zawsze można coś poprawić, więc proszę o jakieś komentarze. Proszę pamiętać, że domek miał być z założenia nowy więc wszelkie zadrapania i obicia nie były by mile widziane. Pozdrawiam Mirek Max R4 + final render stage0, końcowy efekt to praca z fotoshop-em
Napisano 4 Październik 200420 l dla mnie jestes zrehabilitowany :) mozesz wyjsc ze szpitala i cieszyc sie zdrowiem :) Troche te pliczki starcily na jakosci ale naprawde sa fajne. Chociaz jest tez kilka rzeczy ktora rzuca sie w oczka :| 1) rynna 2) Obicie pod oknami takie jakies kolorowe , niesmacznie to wyglada 3) kiepawy szader ogolnie na domku 4) Dziwne odbicia (rozjasnienia) tam gdzie jest ta dobudowka czy co to jest :> 5) dziwne fajdy ziemi ? nie wiem co to ale nie ciekawe :| Ale jak juz wspominalem mimo tych drobniutkich niedociagniec pracka mi sie podoba
Napisano 4 Październik 200420 l fajnie:) tylko jest duza roznica w cieniach. popatrz na cienie na focie. jest wiekszy kontrast i cien jest ostrzejszy. Ale jak by mnie bylo stac to bym sobie taki domek kupil;) tylko na Bora bora:D
Napisano 4 Październik 200420 l Jak dla mnie prawie wzorowa wizualizacja. Prawie, bo leko zalatuje plastikiem, ale laik i tak pomyśli że to zdjęcie:-)
Napisano 4 Październik 200420 l Autor Dzięki za wytknięcie błędów, jak się nadczymś długo siedzi to już się wielu rzeczy nie dostrzega. Co do cieni to inaczej być nie mogło, zdjęcie pod wizualizacje robione było w pełnym słońcu a przy prezentacji dla klienta nie mogłem ukrywać szczegółów w ostrym cieniu stąd ta rozbieżność w kontrastach otoczenia i modelu :). Z chęcią załadował bym obrazki z lepszą jakością ale nie wiem jak, ogranicza mnie te 77KB. Jak ktoś wie to niech napisze. Dzięki :)
Napisano 28 Luty 200520 l Mirek w Radymnie byliby szczęścliwi czytając powyższe komentarze Pozdrowienia Udyniec
Napisano 9 Marzec 200520 l czy jest jakis plugin robiacy szczegolowe detale dachu? np. rynny, blachy przy kominach, dachowki 3d... ?
Napisano 9 Marzec 200520 l Autor Pozdrawiam Niestety musze stwierdzić że nie spotkałem się z czymś takim w maxe wszystkie elementy dachu i rynien zostały wymodelowane manualnie przeze mnie :) rynny to lofty łatwo je układać i mapować zaś dachówka to 3d z naniesioną realną fakturą zeskanowaną z katalogu.
Napisano 9 Marzec 200520 l czy jest jakis plugin robiacy szczegolowe detale dachu? np. rynny, blachy przy kominach, dachowki 3d... ? Ludzie to by chcieli do wszystkiego pluginy, klik i jest model, nie ma tak kolorowo, trzeba sie troche pomeczyc...
Napisano 9 Marzec 200520 l No dla mnie super, choc jakosc jpg troche psuje wrazenie aha i moim zdaniem kolorki prawdziwego zdjecia sa zbyt nasycone wzgledem tej wizualizacji!! pozdro
Napisano 10 Marzec 200520 l Jest kilka drobnych błędów...przede wszystkim w materiałach..ale chłopie na czysto mogę powiedzieć.... że na tym forum jesteś osobą, która w tej dziedzinie sztuki 3D znacząco się wybija. Pozdrawiam
Napisano 10 Marzec 200520 l No to mamy nowego MASTER OF GRASS he he A tak serio to kawałek dobrej roboty Oby tak dalej
Napisano 11 Marzec 200520 l hehehe- + za avatara :), a co do pracki , troche za malo perspectiv - (zwiekrz FOV w kamerze) i kolumny za duze... dziwne sa