Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam !!

Po ostatnim spalonym podejściu chciał bym się szybko zrehabilitować, prawidłowy temat !! i praca na lepszym poziomie :)). Wizualizacja powstała na zlecenie, chyba jedna z lepszych jaką udało mi się zrobić, ale zawsze można coś poprawić, więc proszę o jakieś komentarze. Proszę pamiętać, że domek miał być z założenia nowy więc wszelkie zadrapania i obicia nie były by mile widziane. Pozdrawiam Mirek

Max R4 + final render stage0, końcowy efekt to praca z fotoshop-em

• Odpowiedzi 14
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

dla mnie jestes zrehabilitowany :) mozesz wyjsc ze szpitala i cieszyc sie zdrowiem :)

Troche te pliczki starcily na jakosci ale naprawde sa fajne.

Chociaz jest tez kilka rzeczy ktora rzuca sie w oczka :|

1) rynna

2) Obicie pod oknami takie jakies kolorowe , niesmacznie to wyglada

3) kiepawy szader ogolnie na domku

4) Dziwne odbicia (rozjasnienia) tam gdzie jest ta dobudowka czy co to jest :>

5) dziwne fajdy ziemi ? nie wiem co to ale nie ciekawe :|

Ale jak juz wspominalem mimo tych drobniutkich niedociagniec pracka mi sie podoba

Napisano

fajnie:)

tylko jest duza roznica w cieniach.

popatrz na cienie na focie. jest wiekszy kontrast i cien jest ostrzejszy.

Ale jak by mnie bylo stac to bym sobie taki domek kupil;) tylko na Bora bora:D

Napisano

Dzięki za wytknięcie błędów, jak się nadczymś długo siedzi to już się wielu rzeczy nie dostrzega. Co do cieni to inaczej być nie mogło, zdjęcie pod wizualizacje robione było w pełnym słońcu a przy prezentacji dla klienta nie mogłem ukrywać szczegółów w ostrym cieniu stąd ta rozbieżność w kontrastach otoczenia i modelu :). Z chęcią załadował bym obrazki z lepszą jakością ale nie wiem jak, ogranicza mnie te 77KB. Jak ktoś wie to niech napisze.

Dzięki :)

Gość Udyniec
Napisano

Mirek w Radymnie byliby szczęścliwi czytając powyższe komentarze

Pozdrowienia Udyniec

Napisano

Pozdrawiam

Niestety musze stwierdzić że nie spotkałem się z czymś takim w maxe wszystkie elementy dachu i rynien zostały wymodelowane manualnie przeze mnie :) rynny to lofty łatwo je układać i mapować zaś dachówka to 3d z naniesioną realną fakturą zeskanowaną z katalogu.

Napisano
czy jest jakis plugin robiacy szczegolowe detale dachu? np. rynny, blachy przy kominach, dachowki 3d... ?

Ludzie to by chcieli do wszystkiego pluginy, klik i jest model, nie ma tak kolorowo, trzeba sie troche pomeczyc...

Napisano

No dla mnie super, choc jakosc jpg troche psuje wrazenie

aha i moim zdaniem kolorki prawdziwego zdjecia sa zbyt nasycone wzgledem tej wizualizacji!! pozdro

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności