Kubajaniak Napisano 24 Czerwiec 2015 Share Napisano 24 Czerwiec 2015 Hej wszystkim. Mam nadzieję, że to dobry dział. Chciałbym się zapytać ludzi bardziej doświadczonych jeśli chodzi o anatomie ludzką. Co myślicie o tym ludziku https://gumroad.com/ivanperezartwork opłaca się go kupić do nauki anatomii? Cena jest bardzo zachęcająca, tylko czy ten ludzik jest zrobiony poprawnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 24 Czerwiec 2015 Share Napisano 24 Czerwiec 2015 nie wiem czy mi sie cala strona wczytuje, ja widze tylko przód i jest spoko. Tylko nie wiem czy duzo sie nauczysz z tego anatomii. Widać mięśnie ale jak nie znasz ich funkcji oraz do czego są przymocowane i w którym miejscu - czyli dobrej wiedzy o szkielecie to wiele Ci on nie da. Więcej chyba wyłuskasz ze swykłej książki do medycyny. Bo wiesz kiedyś dostaniesz do zrobienia żyrafę, to jej układ mięsniowo-kostny nie będzie do Ciebie w ogóle mówił co może a czego nie może taki zwierzak wykonać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubajaniak Napisano 25 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 25 Czerwiec 2015 Dzięki za odpowiedź. Książki do anatomii też mam, tego chce używać jako wspomagacz przy nauce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 25 Czerwiec 2015 Share Napisano 25 Czerwiec 2015 Polecałbym https://gumroad.com/grassetti zestaw za 16$. Dosc dobry kurs z anatomii oraz niesamowity model ecorche. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reynevan Napisano 25 Czerwiec 2015 Share Napisano 25 Czerwiec 2015 Co ma anatomia żyrafy do anatomii człowieka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 25 Czerwiec 2015 Share Napisano 25 Czerwiec 2015 Co ma anatomia żyrafy do anatomii człowieka? To zależy - jak chcesz być np. ginekologiem to niewiele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reynevan Napisano 25 Czerwiec 2015 Share Napisano 25 Czerwiec 2015 Eh, po co pytalem... Czego ja sie spodziewałem po wszechwiedzącym olafie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 25 Czerwiec 2015 Share Napisano 25 Czerwiec 2015 no wlasnie po co pytales? Anatomii uczymy się by lepiej oddać i zrozumieć motorykę. A statyczny model z układem męśni do podglądu jest gorszym wyjściem, bo trzeba się tego nauczyć na pamięć mięsień po mięśniu, a nie podglądać. Anatomia żyrafy czy człowieka jest bardzo podobna - jak masz gdzieś np. mięsień przywodzący i wiesz gdzie jest umocowany, to wiesz jak moze zachowac się kończyna. Jak nie wiesz, to czy masz taki model kupiony czy nie - i człowiek i żyrafa na siedząco będą u Ciebie wygladały jakby spadł na nie fortepian albo bedziesz robił tylko to co znajdziesz w google images. Oczywiście są rózne poziomy wiedzy jaką chcemy zdobyć i jest też taki w ktorym nie widzi sie związku między szkieletem ssaków, ale ciężko z tego wykrzesać dobrą pensję dlatego poleciłem inną metodę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubajaniak Napisano 1 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2015 JackTheRippy dzięki za linka, skusiłem się i kupiłem cały zestawik. Przy okazji mam jeszcze jedno pytanko. Wiecie może gdzie można znaleźć modele ludzi tylko z prostych płaskich kształtów, albo pod jaką nazwą tego szukać? Chodzi mi o coś takiego http://img-new.cgtrader.com/items/25564/planes_of_the_head_-_female_3d_model_obj_b4bf82c1-e33b-4658-8447-4b8aca81d217.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi