Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 19
  • Wyświetleń 5,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Rozumiem ze sie podobalo. Szoda ze nie ma wiecej komentarzy. Bylem ciekaw opinii. Troche sie nad tym napracowalismy :)

Napisano

Nie umiem nic mądrego napisać, ale chyba nakład pracy wymagany do zgrania tego wszystkiego razem... Przeraża :D Ile osób pracowało nad projektem? Zdecydowania ta bitwa była najmocniejszym wydarzeniem (nieco nudnawego) sezonu i przyznaję, że oglądałem ją z zapartym tchem :)

Napisano

@Tazio Może napisałbyś coś więcej na ten temat.

Napisano

Czesc, pewnie moge opisac, ale jak zawitam do domu bo jestem teraz w pracy.

Co do ludzi no to tak na oko z 60 - 70 osob przy tym pracowalo.

Napisano

Moze poprostu napiszcie co chcieli byscie wiewiedziec. Bedzie mi latwiej.

Napisano

Myślałem, że tego giganta zrobili komputerowo. Ujęcia z daleka Massive to wyszło im, mgiełka, rozmazywanie szczegółów też. Nie spodziewałem się, że było tylu statystów, nie było tego ogólnie widać w serialu, bo ze względu na ubiór wyglądały podobnie.

Napisano

Dobra, to tak po predce.

Prace nad tym odcinkiem trawaly chyba okolo 6 miechow.

Cale 3d bylo skladane w Mayce i renderowane.

Pelno freelancerow od compo, troche modelerow do assetow i kilku sculpciarzy.

Wiekszosc efektow typu cloth to Maya.

Moja dzialka to efekty, glownie dym. Wszystkie dymy schodzace z nieba i dymy idace po ziemi to moja sprawka w stu procentach.

Sporo presji bo ta scena, ktora jest na splash screenie z tego filmiku vimeo, to miala byc scena perelka rozpoczynajaca te cala bitwe.

Generalnie zrobilem biblioteke chyba z miliona tych "palcow" dymiacych. Po nocach mi sie snily dymy.

Z mojej strony wszystko razem z renderem robione w Houdinim.

Oprocz tych wielgachnych dymow robilem jeszcze jakies male rzeczy w stylu drzazgi z rozwalanej bramy,

czy dym z tych klod co nimi ten wielkolud macha.

Rozwalka Whitewalkera to drugi kolega. Tez Houdini, lacznie z renderem.

Sporo ludzi, ale glownie na konkretne zlecenie.

Duzo pracy bo pokrylo sie to z jeszcze innym projektem.

O weekendach czesto mozna bylo tylko pomarzyc.

To tyle z ogolow.

Napisano

@Tazio - tak mi jeszcze przyszło do głowy: Jak wygląda komunikacja dwóch światów - tj. ekipy filmowej i studia produkcyjnego? Z góry wiadomo dokładnie jaki materiał mają nagrać filmowcy, a może wychodzi w praniu? :)

Napisano

Scena wyszła znakomicie. W filmie oglądało się ją z otwartą japą :)

Mam pytanie zasadnicze. Co będzie w następnym sezonie....czy John Snow będzie żył? ;)

Napisano

Mam pytanie zasadnicze. Co będzie w następnym sezonie....czy John Snow będzie żył? ;)

Myślę, że są lepsze źródła spojlerów :)

Napisano

Musze sie przyznac ze z gra o tron nie wyszedlem poza pierwszy sezon :p

Nie wiem czy szefowie El Ranchito asystowali przy kreceniu.

Zdaje mi zie ze material przyszedl jaki przyszedl, a my sie musielismy dostosowac.

Nad caloscia i postepem prac czuwala ameryka dosc rygorystycznie :)

Napisano

Gratki Tazio, wyglada swietnie

btw zmus sie i ogladnij calosc , moze cos innego ci sie przysni :)

Napisano

Raczej powineneś spytać co będzie w następnej książce, nie sezonie serialu, który w uniwersum ma tak wiele do powiedzenia jak ciocia Zdzisia o planetach innej galaktyki(bez obrazy dla waszych cioć Zdziś)...I tak, Jon(JON NIE JOHN), będzie żył, ale żeby przepowiednia się wypełniła musi umrzeć(If you know what i mean, if you dont know, keep calm and read the book;D)

A wracając do głównego tematu, to super wyszło, jak mi jakieś pytanie odnośnie produkcji wpadnie to napiszę;p

Napisano

Dzieki za mile slowa.

Staszek, juz mi sie dymy nie snia. Ostanio sni mi sie wzburzone morze ;)

Napisano
Dzieki za mile slowa.

Staszek, juz mi sie dymy nie snia. Ostanio sni mi sie wzburzone morze ;)

Byle bez choroby morskiej ;)

Czyli sugerujesz, że hamburgiery przysłali wam materiał na zasadzie "macie, bawcie się"? ;)

Ciekawe co jeśli zapomnieli o czymś ważnym ;P