michal84 Napisano 16 Lipiec 2015 Napisano 16 Lipiec 2015 Witam. Zrobiłem dwa modele i każdy z nich jest wsadzony na takim samym szkielecie. Zanimowałem oddzielnie te szkielety z ich modelami. Teraz chcę aby pierwszy model poruszał się jak drugi. Najlepiej jakby model 'pomyślał' że ten drugi szkielet jest jego. Jak przeniosłem model do pliku z drugim szkieletem to w skin'ie zniknęły informacje o kościach. Jak zrobić podmiankę szkieletów lub animacji?
osael Napisano 16 Lipiec 2015 Napisano 16 Lipiec 2015 A o jakim programie mówimy? Jeżeli Maya to to powinno wystarczyć: http://download.autodesk.com/global/docs/maya2014/en_us/index.html?url=files/GUID-91EE8FBF-3267-4A41-BD7B-A2EBA1478F27.htm,topicNumber=d30e268293 A jak nie to na pewno znajdzie się kilka fajnych skryptów na Creative Crash.
Riko Napisano 17 Lipiec 2015 Napisano 17 Lipiec 2015 Jeśli to Maya to polecam ten skrypt. http://www.creativecrash.com/maya/script/cas-mass-copy-weight Zaznaczasz model z którego chcesz kopiować skin, zaznaczasz model docelowy i klikasz Perform blablabla.
michal84 Napisano 19 Lipiec 2015 Autor Napisano 19 Lipiec 2015 Jest to forum 3ds max więc myślałem że to główny program (przy innym dopisujemy że chodzi o inny) i o niego mi chodzi. Dzięki za próbę pomocy i proszę o to samo do maxa.
Traitor Napisano 20 Lipiec 2015 Napisano 20 Lipiec 2015 3ds max / max3d.pl, przecież to dwie inne nazwy:)
Ania Napisano 20 Lipiec 2015 Napisano 20 Lipiec 2015 (edytowane) max to taka funkcja, np. max(1,3)=3 max(4,123,631,6)=631 max(3,d) = różnie, d to jakaś zmienna, na pewno Adek wie co oznacza. W adresach www nie może być nawiasów (), stąd nieporozumienie. Jeśli rig jest CAT, poszukaj CAT clips (np. w helpie). Jeśli rig jest biped, to się nazywa biped motion. Jeśli to custom rig, możesz w curve editor zapisać ruch wybranych elementów, poszukaj w helpie Save Animation, ale to w 3ds max jest trochę pokręcone (może ja jestem za głupia na to, ale niekiedy wychodzi niekiedy nie). W każdym razie, obojętnie czy CAT czy bip czy custom, zapisujesz animację na dysku i ładujesz na drugi rig. Edytowane 20 Lipiec 2015 przez Ania
Rekomendowane odpowiedzi