KrzyM Napisano 10 Wrzesień 2015 Napisano 10 Wrzesień 2015 Hej, Nie mogę znaleźć rozwiązania w Majce na taki efekt w 3ds maxie. mam blendshape gdzie wszystkie face'y mam ze skalowane do 0, i innym obiektem uruchamiam tego blendshape. Albo może znacie jakieś sposoby na podobne efekty? Z góry dzięki za pomoc, Pozdro krzysiek
Sebazx6r Napisano 5 Październik 2015 Napisano 5 Październik 2015 (edytowane) Stworz sobie jakis model np krzywa i dodaj do channelboxa atrybut potem musisz zlikowac atryb przez np. Connection editor z blendshapem. Poszukalem tutka i jest taki z driven key.: Tu masz przyklad przez connection editor: http://i.imgur.com/D9r44EG.jpg Tytlko chyba nie o to ci chodzilo? Jedne obiekt ma zgniatac drugi?... Mozesz uzyc sculpt deformera.: Edytowane 5 Październik 2015 przez Sebazx6r
KrzyM Napisano 22 Październik 2015 Autor Napisano 22 Październik 2015 Nie do końca, bardziej odpalanie np. Blendshape drugim obiektem "kolizyjnym". Chyba da się to w mayi zrobić dodatkowym SOUP? Ale może są inne metody? Ciężko cokolwiek znaleźć w stylu motion graphic do Majki.
ca mel Napisano 22 Październik 2015 Napisano 22 Październik 2015 A możesz jakoś wyjaśnić co wg Ciebie oznacza "odpalanie blendshape", "uruchamianie Blendshape" ? Blendshape to modyfikator, nie uruchamia się go obiektem, więc pewnie chodzi Ci o jakieś interakcje. Ale tak zadajesz pytanie, że ciężko domyślać się o co chodzi. Soup potrafi jednym obiektem modyfikować siatki. Do motion graphics jest bardzo fajny plugin MASH, umie też współpracować z soup.
KrzyM Napisano 23 Październik 2015 Autor Napisano 23 Październik 2015 Może faktycznie napisałem nie jasno ;) Taki efekt, lub podobny Testowałem plugin MASH, ale wolałbym go nie angażować :)
Rekomendowane odpowiedzi